Filat critică PAS: Reacția lor – un fel de răzmeriță țâfnoasă și fudulă acompaniată de insinuări și atacuri la persoană

Autor: , in Politic / 24 august, 2020, 09:28

Președintele PLDM a criticat luni dimineața reacția PAS la propunerea PLDM de a iniția un dialog în vederea identificării unei soluții comune pentru alegerile prezidențiale și parlamentare.

„Printre multele definiții date politicii este și cea care o prezintă ca fiind arta posibilului, a compromisului, formând în urma acestora o armonie a contrariilor în interes public.

Aceasta a fost și speranța PLDM când, în urma consultărilor cu toate organizațiile teritoriale, dar și a recomandărilor colegilor noștri din PPE, am invitat PAS și PPDA să inițiem un dialog în vederea identificării unei soluții comune pentru alegerile prezidențiale și parlamentare.

Din păcate, reacția PAS a fost un fel de răzmeriță țâfnoasă și fudulă acompaniată de insinuări și atacuri la persoană executate prin tot felul de elemente interpuse”, a scris Vlad Filat pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui, „de dragul adevărului trebuie făcute câteva precizări”:

− PLDM a făcut invitația la dialog ca urmare a deciziei Biroului Permanent Central, la care au participat toți președinții organizațiilor teritoriale.
− PLDM nu a condiționat în nici un fel dialogul și gestul nostru a fost o mână întinsă în perspectiva bătăliilor electorale care urmează.
− Apreciez sincer înțelepciunea politică a celor din PPDA, care deși nu au răspuns direct invitației la dialog, au demonstrat corectitudine (mă refer la poziția oficială a PPDA).

Amintim că Biroul Permanent Central al PLDM a anunțat că a adresat Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) și Platformei DA propunerea de a crea un bloc electoral pentru scrutinul prezidențial din 1 noiembrie anul curent, dar și pentru alegerile parlamentare anticipate.

„Obiectivul principal este alungarea de la putere a lui Dodon și a „celorlalți hoți de miliarde”, a fost reacția PAS, care a respins propunerea PLDM.

Citește și: Reacția Platformei DA la propunerea PLDM şi la reacția PAS

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


  • Până la acest caz nu țin minte ca PAS și M. Sandu săa ducă critici PLDM-lui. Iae în răsăpunsul PAS-lui, la inițiativa PLDM-lui, în afară de numele lui Dodon, nu este indicat alt nume al hoților de miliarde, aceștia fiind prezumați acei care fugurează în Raportul comiliei parlamentare. conduse de membrul PPDA – A. Slusari, și în discursulile Procuroului general, apropo – unde figurează și numele lui Filat. Dar, ultimul vociferează despre atacuri la persoană și despre compromisuri. Să înțelegem că el îl apără pe Dodon, sau pe sine? Și apoi, despre care și cu cine de mers la compromisuri, cu el, care a fost condamant pentru acte de corupție și sentința până ce este în vigoare. Nu crede Filat că îi este prea transparentă masca?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X