(DOC) „Dodon e autorul primei scheme din importul energiei electrice. Tarifele au crescut cu 30%”. Alaiba anunță că s-a adresat la Procuratură

Autor: , in Politic / 26 august, 2020, 11:24

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Dumitru Alaiba, a anunțat că s-a adresat la Procuratura Generală, solicitând să fie analizate cât de justificate au fost unele decizii ale lui Igor Dodon în perioada în care a activat în calitate de ministrul al Economiei.

Alaiba susține că Dodon este autorul primei scheme din importul energiei electrice.

„A plantat prima companie căpușă în 2008. Practic imediat, tarifele la energie electrică au crescut cu 30%. Urmare a acestui fapt, doar în anul 2008 cetățenii au achitat cu 12 milioane de dolari mai mult. În doar 2 luni Dodon renegociază și semnează un contract nou cu Ucraina. În contractul nou, Moldova cumpăra electricitate tot de la Ucraina, doar că…în mijloc apare o companie înregistrată în Ungaria”, se arată în sesizarea lui Alaiba.

Deputatul PAS consideră că a fost grav prejudiciată securitatea națională, securitatea energetică a țării, bugetul de stat, dar și veniturile cetățenilor.

„Dodon nu a acționat în interesul țării, ci în interesul privat al anumitor persoane. Foarte posibil că această istorie este despre unul dintre primele kulioace ale tânărului Igor”, a adăugat Alaiba.

„Despre asta am vorbit și în trecut, dar Procuratura lui Plahotniuc nu a acționat. Poate Procuratura cică independentă va acționa, până când nu a expirat termenul de prescripție”, a mai spus deputatul Dumitru Alaiba.

În acest context, deputatul PAS speră că că Procuratura va clarifica „cât de justificate au fost aceste decizii pentru care cetățenii au început a plăti imediat cu 30% mai mulți bani pentru electricitate, dar și în folosul cui s-a făcut această schemă”.

Vezi și: „E timpul să-l lăsăm fără job”. Alaiba s-a adresat la ANI și PG: Dodon are averi pe care nu le poate explica și fuge de ele ani la rând (DOC)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X