Noul șef al Inspectoratului de Poliție Bălți și critica opoziției: Dodon demonstrează cât de mizerabil este

Autor: , in Populare / Social / 26 august, 2020, 18:05

Prin ordinul șefului Inspectoratului General al Poliției, Sergiu Paiu, șef al Inspectoratului de Poliție Edineț a IGP a fost numit comisarul principal Dianu Savciuc, iar în funcția de șef al Inspectoratului de Poliție Bălți a IGP a fost împuternicit comisarul șef Valeriu Cojocaru. Numirea ultimului a provocat reacția dură a deputatului PAS, Sergiu Litvinenco.

„Dodon demonstrează din nou cât de mizerabil este. În funcția de șef al Inspectoratului de Poliție Bălți a fost numit astăzi Valeriu Cojocaru – cel care a coordonat procesul de instalare ilegală a camerelor video în dormitoarele membrilor partidelor de opoziție în anul 2018. Și încă multe alte lucruri odioase făcute la comanda lui Plahotniuc. Personajul respectiv figurează și în dosarul penal legat de filarea și interceptarea ilegală a exponenților societății civile și a partidelor de opoziție”, a scris parlamentarul de Facebook.

„Dodon crede că astfel de persoane îl vor ajuta să fraudeze alegerile și să se mențină la putere după alegerile prezidențiale, contrar voinței cetățenilor. Greșit în totalitate. Nu-l va ajuta nimeni și nimic. Cu cât mai multe „perversiuni” de acest gen comite, cu atât mai dureroasă îi va fi căderea. Va zbura în șuturi de la putere și va ajunge acolo unde trebuie să ajungă pentru toate ilegalitățile pe care le-a comis și pentru bătaia de joc față de oameni”, a adăugat reprezentantul PAS.

Potrivit Poliției, în afară de cele două numiri în funcții, tot astăzi mai mulți angajați au fost menţionaţi cu distincții a Inspectoratului General al Poliției, grade speciale și diplome de onoare.

Valeriu Cojocaru a condus renumita Direcție nr. 5 a INI, desființată în iulie 2019 de ministerul de Interne de atunci, Andrei Năstase.

Cojocaru a fost demis, în ianuarie 2013, din funcția de comisar de Fălești pentru gestionarea defectuasă a cazului „Pădurea Domnească”. Mai exact, acesta nu ar fi informat MAI despre incidentul în urma căruia cetățeanul Sorin Paciu a fost împușcat mortal.

Valeriu Cojocaru a fost învinuit anterior de jurnalista de Natalia Morari, precum că la indicația sa ar fi fost instalate camere în propria-i locuință, care au filmat-o ilegal. Acesta a negat acuzațiile, calificându-le ca aberații.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X