O deputată PAS cere revizuirea programul de activitate al grădinițelor: „Noul orar complică și mai tare situația familiilor”

Autor: , in Politic / 26 august, 2020, 15:34

Deputata fracțiunii Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), Doina Gherman, solicită Guvernului să revizuiască programul de activitate al grădinițelor și timpul de aflare al copiilor în instituție, astfel încât să fie în concordanță cu regimul de lucru al părinților.

Gherman susține că noul orar de la 8.30 până la 15.30 în loc să ușureze situația familiilor cu copii mici, o complică și mai tare.

„Majoritatea părinților lucrează în intervalul 8:00 – 18:00, câte 8 ore pe zi, fără a include ora pentru masă. Plus la aceasta mai e nevoie și de timp pentru a ajunge la serviciu și înapoi la grădiniță. Printr-un simplu calcul matematic înțelegem că părinții au nevoie de cel puțin 10 ore. Prin urmare aflarea copiilor în instituție nu mai mult de 5-7 ore pe zi este în dezacord cu regimul de lucru al acestora”, precizează Doina Gherman.

Parlamentara pune la îndoială faptul că Guvernul s-ar fi consultat cu părinții atunci când a stabilit acest program.

„Consider că guvernul nu avea dreptul să îi excludă din acest proces decizional, mai ales cu așa schimbări de program semnificative. Astfel, în câteva zile începe un adevărat calvar pentru părinți. Ați ignorat părinții și copiii timp de 6 luni și continuați să o faceți și din septembrie? Asta numai grijă nu poate fi numită”, mai spune Doina Gherman.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X