UNICEF a adus din Copenhaga zece concentratoare de oxigen și le oferă Institutului de Medicină de Urgentă

Autor: , in Social / 26 august, 2020, 16:42

UNICEF a livrat la începutul acestei săptămâni zece concentratoare de oxigen, cu o valoare totală de 131,377 MDL Institutului de Medicină de Urgentă.

Un număr mare de pacienți testați pozitiv la Covid-19 necesită oxigenoterapie, iar concentratoarele de oxigen oferă un flux continuu de oxigen pacienților care au dificultăți de respirație. Acest dispozitiv ia aerul din mediu, elimină azotul și produce oxigen concentrat.

Un astfel de dispozitiv poate fi utilizat fie pentru un pat pentru adulți, fie pentru cinci paturi pediatrice. Prin urmare, câteva dintre aceste concentratoare de oxigen vor fi utilizate în unitățile de terapie intensivă pediatrică. De la debutul pandemiei în Republica Moldova, aproape 2.000 de copii au fost infectați cu Covid-19, peste 500 fiind sub vârsta de 5 ani.

„Aceste dispozitive sunt utilizate pe scară largă în terapia intensivă a pacienților cu COVID-19, în special în instituțiile medicale care nu au rețele de inginerie pentru oxigen în terapie intensivă. Prima funcție este de a ventila și separa oxigenul pur din atmosferă pentru a facilita procedurile de terapie intensivă”, a declarat Mihail Ciocanu, directorul Institutului de Medicină de Urgentă.

„Într-o instituție obișnuită, aproximativ 20-30% dintre pacienții cu COVID-19 au nevoie de oxigenare. Un astfel de dispozitiv poate fi utilizat la patru pacienți timp de o lună, iar într-un an mai mult de 50-60 de pacienți pot fi tratați cu acest dispozitiv. Din numărul total de pacienți infectați din Republica Moldova, aproximativ 14% sunt copii și mamele care au grijă de copii, ceea ce înseamnă că o mare parte dintre ei vor avea nevoie de aceste dispozitive ”, a adăugat Mihail Ciocanu, directorul Institutului de Medicină de Urgentă.

„UNICEF sprijină autoritățile din domeniul sănătății în răspunsul lor la Covid-19, inclusiv prin furnizarea de materiale și echipamente medicale esențiale”, a declarat Desiree Jongsma, Reprezentanta de Țară UNICEF în Moldova. „Acest lot de concentratoare de oxigen va sprijini în continuare lucrătorii din domeniul sănătății în salvarea de vieți omenești, inclusiv a copiilor mici, atât în ​​timpul acestei pandemii, cât și ulterior”, a adăugat Desiree Jongsma.

În lunile următoare, UNICEF va continua să furnizeze echipamente de protecție pentru lucrătorii din prima linie din domeniul sănătății și nu numai, pentru a asigura furnizarea eficientă și sigură a serviciilor publice în timpul crizei COVID-19.

În calitate de lider global în achizițiile de produse și servicii pentru copii, UNICEF cooperează cu furnizorii de produse și servicii și cu sectorul privat în general pentru a asigura un raport optim dintre preț și calitate.

Până în acest an, UNICEF la nivel mondial a livrat peste 16.000 de concentratoare de oxigen în 90 de țări cu venituri mici și medii.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X