(VIDEO) Chicu: Starea de urgență ar putea fi prelungită. Ne așteptăm la anti-recorduri. Numărul de locuri în spitale este limitat, noi îl depășim

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 26 august, 2020, 12:08

Starea de urgență în sănătate publică ar putea fi prelungită până la data de 15 septembrie. Anunțul a fost făcut de către premierul Ion Chicu, astăzi, 26 august, menționând că va cere Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică să aprobe această decizie.

UPDATE: Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică a decis prelungirea stării de urgență în sănătate publică până la 15 septembrie. Respectiv, este prelungit și termenul de aplicare a tuturor restricțiilor în vigoare.

Știrea inițială:

Chicu susține că este necesar ca starea de urgență să fie extinsă de la 1 până la 15 septembrie.

„Vreau să apel către toți cetățenii ca în aceste zile libere (n.r 27-31 august), în această perioadă estivală cât a mai rămas, să respectăm cu toții regulile sanitaro-epidemiologice”, a declarat Chicu.

Vezi și: Minivacanță pentru bugetari, la sfârșitul lunii august: Cinci zile libere și o zi de sâmbătă recuperată

Premierul admite că în urmtoarea perioadă vor fi anti-recorduri de cazuri confirmate de COVID-19.

„Numărul cazurilor noi a crescut semnificativ. Ne așteptăm la anti-recorduri. Urmărim numărul adresărilor la Centrul anti-COVID, de aceea, vă rog să fim precauți”, a adăugat Chicu.

Totodată, Chicu a precizat că numărul locurilor în spitale este limitat.

„Vă informez că capacitățile sistemului medical al Republicii Moldova de a interna noi pacienți cu COVID-19 sunt la limită. A fost necesar să modificăm și Protocolul. Numărul locurilor în spitale sunt la limită, iar noi îl depășim”, a conchis Chicu.

Menționăm că, în Protocolul provizoriu COVID-19 se regăsesc mai multe modificări. Perioada de autoizolare după infectarea cu COVID-19 se va micșora de la 14 zile la 10 zile, iar unele persoane nu vor fi testate la externare.

Vezi detalii: Unele persoane nu vor fi testate la externare, iar perioada de autoizolare va fi mai scurtă. Noile modificări în Protocolul provizoriu COVID-19

În Republica Moldova, Bbilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 34.358 cazuri. Din numărul total, 23.869 persoane au fost tratate de COVID-19, iar alte 960 au decedat din cauza complicațiilor.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X