(VIDEO) Hîncești: Un polițist, doborât la pământ de către un șofer beat, somat să stopeze. Reacția IGP

Autor: , in Social / 26 august, 2020, 10:06

Șeful Inspectoratului General al Poliției, Sergiu Paiu, a reacționat la incidentele în care sunt implicați oamenii legii, ultimul având loc la Hîncești, în noaptea de 24 august spre 25 august, menționând că „e timpul să punem capăt abuzurilor asupra polițiștilor”.

Potrivit șefului IGP, un polițist a fost doborât la pământ de către un șofer somat să stopeze automobilul. Incidentul s-a produs în satul Pogănești, raionul Hîncești.

Având intenția de a fugi de la fața locului, șoferul a început să se deplaseze cu spatele, iar polițistul a reușit să deschidă portiera din față a automobilului. Șoferul a accelerat, l-a acroșat pe omul legii, după care l-a proiectat într-un pilon. Șoferul a fost reținut. Acesta se afla în stare de ebrietate alcoolică.

„Din păcate, constat că omul legii se confruntă ,zilnic, în activitatea sa, deloc ușoară, cu acte de nesubordonare din partea cetățeanului, inclusiv ultragiere (insultarea) cu aplicarea violenței în adresa sa, fapt ce prezintă un obstacol în menținerea ordinii de drept și asigurarea siguranței publice și rutiere”, este concluzia șefului IP.

Conform datelor prezentate de Sergiu Paiu, în acest an au fost ultragiați peste 300 de polițiști.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X