(VIDEO) Transportau cu mașini ce aveau numere de înmatriculare false: 7 bărbați, reținuți pentru contrabandă cu țigări de peste 1 milion de lei

Autor: , in Social / 26 august, 2020, 14:54

Oamenii legii au reținut în flagrant șapte bărbați care intenționau să treacă ilegal peste râul Prut un lot cu țigări. Astfel, urmau a fi transportate, cu ocolirea frontierei vamale, un lot de țigări de marca ”Ritm” și ”Focus”, în valoare de 1.135.000 de lei.

Reprezentanții Poliției au precizat că activitatea ilegală a grupului a fost documentată de ofițerii de investigații mai multe luni, iar în cadrul măsurilor speciale s-a constatat că fiecare membru avea roluri bine determinate și ierarhizate.

Unii membri, cu automobile personale escortau și supravegheau teritoriul, iar alții cercetau și monitorizau anumite puncte ale frontierei, pentru a organiza transportarea mărfii fără impedimente.

Articolele de tutungerie erau procurate de pe piața internă a Republicii Moldova și transportate până la zona verde a frontierei pe anumite trasee, cu automobile de teren din categoria ”Off Road” cu numere de înmatriculare false, care aparțineau membrilor grupării.

Într-un anumit punct al zonei de frontieră, încărcătura era descărcată și ulterior prin intermediul bărcilor gonflabile era transportată peste râul Prut.

În rezultatul perchezițiilor efectuate la domiciliile și în automobilele figuranților, au fost depistate și ridicate două bărci gonflabile cu motoare ”Honda”, stații radio utilizate pentru comunicare în timpul transportării mărfii, o armă cu țeavă ghintuită fără acte, dar și două mijloace de transport în care se aflau 108 cutii cu țigări, ce urmau a fi scoase prin contrabandă peste râul Prut.

Ca rezultat al acțiunilor efectuate și probelor acumulate, șapte persoane cu vârste cuprinse între 27 și 43 ani, membri ai grupului criminal, au fost reținute pentru 72 de ore, iar ulterior plasate în arest la domiciliu.

Potrivit legii penale, persoanele care vor fi declarate vinovate pentru infracțiunea de contrabandă, comisă de un grup criminal organizat, riscă până la 10 ani privațiune de libertate.

Unul din liderii grupării a fost reținut în toamna anului 2019 pentru infracțiune similară, fiind condamnat la 5 ani de închisoare cu suspendare.

Oamenii legii continuă acțiunile de investigații pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și identificarea altor persoane implicate în acest caz.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X