Pandemia mai depășește un prag. COVID-19 a infectat peste 24 de milioane de oameni și a ucis aproximativ 826.000

Autor: , in Actualitate / Externe / 27 august, 2020, 15:52

Autorități din 214 de țări și teritorii ale lumii au raportat aproximativ 24,2 milioane de infectări cu noul coronavirus, de când a fost anunțat primul caz în China și până astăzi, relatează CNN.

Dintre milioanele de cazuri, aproximativ 826.000 de oameni au murit în urma infectării cu virusul. Țările cele mai afectate rămân Statele Unite, care aproape a atins recordul de 6 milioane de infectări, Brazilia și India, ambele cu peste 3 milioane de cazuri.

În ceea ce privește situația pe regiuni, Americile sunt, în continuare, cele mai afectate continente cu un număr de cazuri zilnice încă foarte mare. Europa, care cunoscuse anterior o aplatizare a curbei și număr redus de cazuri zilnice, a revenit pe o tendință de creștere, mai ales în țări precum Spania sau Italia.

Cele mai recente date săptămânale publicate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) arată o încetinire a răspândirii epidemiei în majoritatea regiunilor, mai ales pe continentul american, însă, în Republica Moldova situația continuă să fie îngrijorătoare, întrucât țara noastră înregistrează recorduri după recorduri, fie la infectări, fie la decese.

Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 34.982 cazuri, din 204.918 teste realizate.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X