Renato Usatîi și-a anunțat candidatura pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie

Autor: , in Politic / Populare / 27 august, 2020, 21:39

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, și-a anunțat candidatura pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie curent.

Usatîi și-a anunțat candidatura în această seară, de Ziua Independenței, în cadrul unei transmisiuni live organizate în aer liber în orașul Bălți.

Acesta a anunțat că principala sa sarcină este ridicarea nivelului de trai al populației și eradicarea corupției.

În anul 2014, în cadrul alegerilor parlamentare, partidul condus de Usatîi a fost exclus din cadrul campaniei electorale, pe motiv că a folosit bani proveniți din exterior.

La 24 august curent Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CtEDO) a pus punct în cauza care vizează excluderea din cursa electorală a partidului „Patria”, pe listele căruia Renato Usatîi și-a înregistrat candidatura la alegerile parlamentare din 2014, declarând că scoaterea din cursă a fost ilegală.

Conform, CtEDO excluderea partidului din cursa electorală nu s-a bazat pe dovezi suficiente și relevante, procedurile în fața comisiei și instanțelor judecătorești nu au acordat partidului reclamant suficiente garanții împotriva arbitrariului, și că deciziile autorităților naționale nu au fost motivate și corespunzător au fost arbitrare.

Curtea a acordat partidului reclamant 7,500 de euro cu titlu de prejudiciu moral și 8,000 de euro cu titlu de costuri și cheltuieli.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X