O nouă hotărâre a Comisiei Naționale Extraodinare pentru Sănătate Publică: Cine va decide programul grădinițelor

Autor: , in Actualitate / Social / 28 august, 2020, 14:58

Întrunită vineri în ședință, Comisia Națională Extraodinară pentru Sănătate Publică (CNESP) vine cu ajustarea instrucţiunilor privind pregătirea pentru redeschidere şi reluarea activităţii instituțiilor de învățământ în contextul epidemiologic COVID-19.

Comisia a decis ca programul de activitate al institutiei se va stabili de către administrația instituției de educație timpurie coordonat cu fondatorul/autoritatea publică locală, cu asigurarea condițiilor de minimizare a riscurilor de infectare pentru copii și personalul instituției, alocarea timpului suficient pentru aerisire/ventilare a spațiilor, curățarea și dezinfectarea suprafețelor, inventarului, jucăriilor și materialelor didactice.

„În scopul realizării eficiente a măsurilor de prevenire și control al infecției COVID-19, se va evalua și se va ajusta numărul necesar și orarul optim de activitate al educatorilor și asistenților de educatori în cadrul grupelor de copii”, anunță Guvernul.

Copilul urmează a fi însoțit, spre și de la instituția de educație timpurie, recomandabil de către una și aceeași persoană, cu vârsta mai mare de 16 ani. De asemenea, părinților li se va recomanda, după posibilitate, să ia copilul acasă mai devreme.

Transportarea copiilor/însoțitorilor în mijlocul de transport școlar, spre și de la instituția de învățământ, se va organiza la capacitatea numărului de scaune, cu respectarea măsurilor de sănătate publică.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X