Răspândirea COVID-19: Merkel se aşteaptă la o situaţie „şi mai dificilă”. Germania pregătește noi măsuri

Autor: , in COVID-19 / 28 august, 2020, 17:56

„Va trebui să trăim cu acest virus pentru mult timp”, a spus cancelarul german Angela Merkel, în timp ce Guvernul Germaniei urmează să impună un nou set de măsuri menite pentru a limita răspândirea noului coronavirus.

Cancelarul german Angela Merkel a declarat vineri, 28 august, că trebuie să se aştepte la o evoluţie a pandemiei coronavirusului „şi mai dificilă” în lunile următoare, în toamnă şi iarnă, scrie Mediafax.

„Va trebui să trăim mult timp cu acest virus (…) Situaţia rămâne gravă. Luaţi-o în serios”, a spus Angela Merkel la o conferinţă de presă, adăugând că” toţi ne-am bucurat de libertate şi de o protecţie relativă împotriva aerosolilor în timpul verii”, când este posibila „viaţa în în aer liber”.

Germania urmează să impună un nou set de măsuri menite pentru a limita răspândirea noului coronavirus.

Pachetul de măsuri vine după ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat că Europa intră „într-un moment complicat” odată cu începerea şcolii.

Într-o informare de la Geneva, joi, Hans Kluge, directorul regional al OMS pentru Europa, a avertizat că există dovezi din ce în ce mai mari că tinerii îi pot infecta pe alţii la evenimente sociale. El a recunoscut că sălile de clasă nu au fost un vector major pentru răspândirea COVID-19, dar a spus că începutul noului an şcolar va marcat un „moment complicat”.

Kluge a spus că, pe măsură ce iarna se apropie, persoanele în vârstă ar trebui să se protejeze prin administrarea unui vaccin antigripal.

El a îndemnat tinerii să îşi joace rolul în prevenirea răspândirii virusului prin purtarea măştilor, evitarea mulţimilor şi a întâlnirilor în spaţii închise. „Vigilanţa este cuvântul cheie”, a precizat acesta.

Vezi și: Europa, lovită de un nou val de coronavirus. Noi restricții impuse în majoritatea țărilor

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X