Vestea că Lionel Messi a anunțat conducerea că vrea să plece de la Barcelona a pus pe jar lumea fotbalului. Șocul a fost unul imens, dar după două zile de derută, președintele Barcelonei ia atitudine.

Potrivit TV3, șeful cel mare de pe Camp Nou e gata să ia o decizie radicală și să demisioneze imediat pentru a împiedica plecarea omului care a marcat istoria catalanilor și a fotbalului în general în ultimii 20 de ani.

Bartomeu e conștient că pierderile ar fi uriașe pentru club, pentru că Messi este practic o fabrică de bani, notează digisport.ro.

Asta mai ales după ce chiar Bartomeu a declarat, nu cu mult timp în urmă, că trebuie reduse cheltuielile, mai ales după această pandemie de coronavirus.

Cu toate acestea, unele publicații spaniole susțin că decizia lui Messi este definitivă și că nimic nu-l va face să se întoarcă din drum.

Bartomeu, vinovat pentru plecarea lui Messi de la Barcelona

În ultimele luni, Messi a avut mai multe episoade de dezacord cu președintele Josep Maria Bartomeu, cu cei din consiliul director, cu directorul sportiv, Eric Abidal și cu antrenorul recent demis, Quique Setien. În aceste condiții, relația de 20 de ani dintre Messi și club nu avea cum să continue.

Apropiații lui Messi susțin că cea mai mare obsesie a sa este aceea de a exista un proiect câștigător la echipă. Iar așteptările atacantului de 33 de ani nu au fost satisfăcute în ultima vreme. Toate episoadele de acest fel, dintre Messi și conducere, au fost ca picătura chinezească și au erodat treptat relația.

Potrivit publicației El Mundo Deportivo, Messi are contact direct doar cu președintele clubului, Jose Maria Bartomeu și nu discută în privat cu ceilalți membri ai consiliului director. Întâlnirile existau doar în cadru oficial sau la diverse evenimente, la meciuri, etc, dar nu în privat.

Motivele despărțirii lui Messi de Barcelona

Ratarea readucerii pe Camp Nou a lui Neymar de la PSG a fost unul dintre motivele supărării lui Messi. Neymar a fost, în 2017, protagonistul celui mai mare transfer din istoria fotbalului, 222 de milioane de euro.

Imediat după acel moment, brazilianului nu i-a plăcut la noua sa echipă și a vrut să revină la Barca, iar Messi a încercat să contribuie la întoarcerea sa, mai ales că cei doi sunt prieteni foarte buni. A discutat și cu conducerea catalanilor, însă Bartomeu i-a spus de fiecare dată că a făcut tot posibilul și că cele 300 de milioane de euro cerute de parizieni erau ceva imposibil pentru spanioli.

La un moment dat, chiar și Messi a făcut o declarație care nu mai are nevoie de comentarii: „Sincer, nu știu dacă Barca a făcut tot posibilul pentru întoarcerea sa”.

Ca și cum ratarea readucerii lui Neymar nu ar fi fost suficientă, a urmat recent și decizia luată de noul antrenor, Ronald Koeman, de a renunța la Luis Suarez, un alt prieten bun al lui Messi. Asta l-a afectat foarte tare pe argentinian.

Astfel, fără Neymar, Messi îl pierde și pe Luis Suarez, unui dintre jucătorii cu care el se înțelege de minune pe teren și în afara lui.

Pe lângă decizia lui Koeman de a renunța la Luis Suarez, olandezul dorește să „scape” și de Jordi Alba și Arturo Vidal, doi dintre jucătorii cu care Messi se înțelege foarte bine.

Presa spaniolă susține că Messi va organiza curând o conferință de presă în care va face dezvăluiri.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here