VIDEO. Teatrele și-au redeschis ușile! Cum se desfășoară spectacolele pe timp de pandemie

Autor: , in Actualitate / Cotidianul TV / COVID-19 / Cultură/Media / Social / 28 august, 2020, 18:10 Etichete: , , ,

După aproape șase luni de inactivitate, unele teatre din capitală și-au redeschis ușile pentru vizitatori. Doar că spectacolele nu se mai joacă în interiorul teatrelor. Acum, scena s-a mutat în aer liber. De la începutul lunii august, teatrul municipal de păpuși „Guguță” a început repetițiile, iar după câteva săptămâni a fost organizat primul spectacol.

Vizitatorii sunt poziționați în așa fel încât să păstreze distanța fizică de minim doi metri. Iar la intrarea în ogradă, aceștia își dezinfectează mâinile. Directoarea teatrului ne-a spus că instituția a avut de suferit în perioadă pandemiei.  

Urmăriți reportajul mai jos:

„Noi ne întreținem din spectacole, dar am rezistat doar datorită susținerii autorităților. Nu am fost toți împreună, pentru că într-un teatru acest lucru contează foarte mult. Și atunci pe noi ne-a afectat din punctul acesta de vedere, și am pierdut vreo doi actori”, a precizat Gabriela Lungu, directoarea teatrului municipal de păpuși „GUGUȚĂ”.

Vizitatorii teatrului sunt încântați că teatrul și-a reluat activitatea după o pauză de câteva luni. „Noi foarte des mergem la spectacole și aici și la Licurici. Cu mare bucurie astăzi am venit aici”, a recunoscut un spectator.

Dornici de teatru au fost și copiii din Budești, aduși chiar de primărița localității. „Suntem foarte doriți de teatru. Totuși, teatru se percepe în teatru, dar mulțumesc și pentru posibilitatea oferită de a viziona un spectacol în aer liber”, a subliniat Nina Costiuc, primar de Budești. 

Administrația teatrului încearcă să atragă micii vizitatori prin intermediul unui personaj mai special, apărut recent la teatru. „În aceste timpuri mai dificile, îndemn oamenii să iubească mai mult, să aducă bucurie, fericire”, a spus clovnul. Spectacolul a culminat cu aplauze și surprize pentru fiecare copil.

În schimb, Teatrul Național „Eugen Ionesco” a rămas închis pentru spectatori. Administrația instituției încă nu au găsit o alternativă potrivită pentru a-și desfășura activitatea. 

Actorii deja au început repetițiile pentru următorul spectacol. „Cu foarte mari emoții și cu foarte mult dor. Așteptam la nebunie, visam să revenim, să ni se permită în sfârșit să ieșim măcar la repetiții și sperăm ca în curând să jucăm în fața publicului, fiindcă altfel mori”, a spus actrița Doina Arvat.  

„Nu am putut avea spectacole, nu am putut fi în repetiții și când s-a reluat am avut doar mici scene, în spații restrânse nu în scenă. Din punctual acesta ne-a afectat, dar desigur și din punct de vedere material”, a precizat actorul Silviu Boinceanu.

Pe 1 august, autoritățile au permis reluarea acțivităților culturale, desfășurate în aer liber, de către instituțiile teatral-concertistice și de cinema, cu număr limitat de spectatori și cu respectarea măsurilor de sănătate publică.

Reporter: Octavian GRAUR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X