Au jurat credinţă Patriei. Peste 80 de tineri, dintre care 16 fete, au depus jurământul militar (VIDEO)

Autor: , in Social / 29 august, 2020, 14:22

Studenţii anului I ai Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” (AMFA) au depus sâmbătă, 29 august, jurământul militar.

Potrivit rectorului AMFA, colonelul Gheorghe Ţurcanu, în anul de studii 2020-2021, în instituţia de învăţământ au fost admişi peste 80 de tineri, dintre care 16 fete, la specialităţile infanterie, artilerie, comunicaţii şi informatică.

Sursa citată a adăugat că studenţii au urmat, timp de două săptămâni, un curs de instruire iniţială, în cadrul căruia au studiat regulamentele militare, instrucţia tragerii, instrucţia de front, pregătirea medico-militară.

Locțiitorul șefului Marelui Stat Major, general de brigadă Mihail Buclis, le-a urat tinerilor și tinerelor mult succes la studii și o carieră militara cu multe performanțe.

„Dumneavoastră v-ați ales o profesie foarte grea, dar totodată o profesie care presupune responsabilitate, curaj, dârzenie, calități necesare unui adevărat apărător al țării noastre. Cu siguranță, pe parcursul studiilor veți avea parte de multe provocări, pe care le veți depăși cu demnitate, ca într-un final să ajungeți să fiți cei mai buni în arta militară”, a menționat generalul Buclis.

De notat că studiile la AMFA durează trei ani. Studenţii militari beneficiază de instruire, cazare, echipament şi alimentare gratuite.

La finalizarea studiilor, absolvenţilor li se acordă gradul de „locotenent”, permis de conducere categoria „B”, precum şi loc de serviciu în unităţile Armatei Naţionale.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X