Lionel Messi, căpitanul Barcelonei/ Foto: Getty Images.

Lionel Messi se expune la sancțiuni grave dacă va refuza să se prezinte la antrenamente, așa cum au anunțat inițial avocații lui. Potrivit publicației spaniole Sport, Barcelona poate să-l penalizeze drastic dacă lipsește duminică și luni, iar după a treia zi de absență, totul devine extrem de grav. Ar fi o încălcare al codului disciplinar intern al clubului, agreat îmreună cu La Liga, scrie digisport.ro.

Messi a anunțat echipa marți, prin fax, că vrea să plece

Oficialii catalanilor vor ține chiar duminică o ședință legată de viitorul lui Messi. Tot atunci vin și jucătorii pentru a face testele de coronavirus. Sursa citată susține că Messi, chiar dacă a anunțat inițial că nu vine, se pare totuși că ar veni în prima zi.

Cu toate acestea, o eventuală absență în prima zi ar fi sancționată minor. Ar scăpa de pedeapsă doar dacă ar demonstra că se află în imposibilitatea de a ajunge.

De luni, adică a doua zi, sancțiunile s-ar înăspri, potrivit unui acord colectiv semnat de toată lumea. Din acel moment se poate sancționa cu suspendarea salariatului și deducerea din salariu pe o perioadă de la două la zece zile.

În regulament se spune că în acest caz pedeapsa se poate lua gradual, în funcție de circumstanțe. Din punct de vedere economic, înțelegerea colectivă care stă la baza regulilor clubului strabilește o penalitate de până la 7 la sută a salariului lunar, în funcție de mai multe trepte.

Sancțiunile pe care le riscă Messi dacă nu merge la antrenamentele Barcelonei

Salarii mai mici sau egale de 100.000 de euro pe săptămână:
-minim: de la 4,01 la sută la 5 la sută din salariul lunar.
-mediu: de la 5.01 la 6 la sută din salariul lunar.
-maxim: de la 9,01 la sută la 7 la suă din salariul lunar.

Salarii de peste 100.000 de euro:
La fel ca la salariile sub 100.000 de euro, însă cu ușoare plusuri, după cum urmează:
-minim: 1,33 la sută în plus.
-mediu: se adaugă de la 1,24 la sută la 2,66 la sută.
-maxim: între 2,76 și 4 la sută.

Astfel, în cazul lui Messi se aplică a doua variantă pentru că starul argentinian are cel mai mare salariu din lume. Abia de marți sancțiunile devin importante.

A treia absență succesivă de la muncă, fără justificare, comisă în timpul sezonului, „e suficientă în cazul în care absența apare la un meci. Neprezentarea la un meci neoficial ar fi o ofensă serioasă”.

Aici se poate merge până la suspendarea jucătorului și penalizarea cu tăierea salariului pe o perioadă cuprinsă între 11 și 13 zile. Urmează amendă de pânăî la 25 la sută din salariul lunar când e vorba de salarii mai mici de 100.000 de euro pe lună.

-minim: 7,01 – 13 la sută din salariul lunar.
-mediu: între 13.01 și 19 la sută din salariul lunar.
-maxim: de la 19.01 la sut până la 25 la sută din salariul lunar.

Salarii de peset 100.000 de euro:

-minin: penalitatea crește cu 3.33 la sută din salariul pe lună.
-mediu: de la 3.34 la sută la 6.66 la sută din salariul lunar.
-maxim: de la 6.76 la sută la 10 la sută din salariul lunar.

Ultimul scenariu se poate aplica și în cazul lui Messi, cu sancțiuni mari din salariu. Tot în acest scenariu se poate ajunge și la rezilierea contractului jucătorului.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here