VIDEO. S-a dat start târgurilor școlare! Care sunt prețurile la rechizitele școlare din acest an

Autor: , in Actualitate / Cotidianul TV / Economic / Social / 29 august, 2020, 12:12 Etichete: , , , ,

Pe 26 august s-a dat start târgurilor școlare din capitală. Chiar dacă vânzătorii spun că prețurile practic au rămas aceleași ca și anul trecut, numărul clienților a scăzut considerabil. „Prost cu vânzările, ca în prima zi, nu chiar. Prețurile sunt mai ieftine ca anul trecut”, a adăugat o altă femeie din spatele tejghelei.

„Binișor, poate probabil că nu s-a putut orienta până acum lumea cum o să fie cu școala. Prețurile sunt mai joase anul acesta”, a precizat una dintre vânzătoare.

„Prețurile sunt chiar un pic și mai mici decat anul trecut.

În schimb, unii cumpărătorii spun că prețurile din acest an sunt exagerate. „După buzunarele noastre prețurile sunt numai pentru boieri”, a recunoscut un bărbat.

„Acceptabile, cred”, a adăugat un alt vizitator.

Prețurile la rechizitele școlare:

Pixuri: de la 1,65 lei până la 25 lei

Caiete: de la 1,5 lei până la 15 lei

Bluze/fuste: 250-300 lei

Încălțăminte din piele (producție autohtonă): 680-1200 lei

Ghiozdane: până la 650 lei

Învelitori: 15-23 lei

Agende cu copertă simplă – 15 lei, cartonată 33-43 lei

Unii cumpărători spun că nu vor procura uniformă școlară în acest an, în contextul în care nu cunosc cu certitudine cum se vor desfășura orele. „Consider că acum nu trebuie de purtat fiind că sunt mult cheltuieli și o să învățăm pe schimburi”, a precizat un elev.

„Nu, pentru că acum nu se mai pune atat de mult accentul pe uniforma școlară, să fie neapărat alb și negru, sau alb și albastru și plus că stăm acasă destul de mult timp, cu hainele de anul trecut ne descurcăm”, a spus o elevă.

Spre deosebire de iarmarocurile școlare din anii trecuți, în acest an, vânzătorii au trebuit să respecte cu strictețe normele sanitare impuse de autorități. „Avem dezinfectant, avem măști, tot ce necesită pentru această perioadă”, a precizat o femeie.

„Da sigur, masca, lumea se străduiesc, știți cum copiii vin și deodată vor să pună mâna. Părinții zic nu, atent”, a subliniat o altă vânzătoare.

De asemenea, în unul din iarmaroace sunt amplasate trei puncte de triere, unde se verifică febra fiecărui vizitator și pentru dezinfectare. Totodată, sunt câteva puncte dotate cu apă potabilă. 

Târgul va fi deschis zilnic, între orele 10:00-20:00. Iarmarocul școlar de la MoldExpo, în acest an, a fost amenajat în preajma unui centrul comercial din sectorul Buiucani și va fi deschis până pe 30 august. Târgul de la „Piața Centrală” va fi deschis până pe 15 septembrie.

Reporter: Anatol Fornea

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X