Chiril Lucinschi: Fără avocat am reușit să câștig primul meu dosar civil, născocit pe timpurile lui Plahotniuc

Autor: , in Actualitate / Politic / 30 august, 2020, 14:39

Fostul deputat Chiril Lucinschi anunță că a reușit să câștige primul său dosar civil, fără avocat. Acesta susține că „dosarul a fost născocit pe timpurile lui Plahotniuc”.

Ex-deputatul spune că reclamantul a fost Direcția Generală pentru administrarea clădirilor Guvernului.

„Dați-mi voie să mă laud și eu un pic. Săptămâna trecută am reușit să câștig primul meu dosar civil. Am reprezentat compania pârâtă, singur, fără avocat, și l-am câștigat. E important să cunoașteți că reclamantul a fost Cancelaria de Stat (Direcția Generală pentru administrarea clădirilor Guvernului). Dosarul a fost născocit pe timpurile lui Plahotniuc, cu scopul de a bloca activitatea TV8. Și iată că, peste aproape 2 ani, am reușit să protejez televiziunea în care am investit enorm de mult, inclusiv cu libertatea mea, rămânând aproape timp de un an în arest la domiciliu, într-un dosar fabricat la comandă de aceeași persoană. Nu regret însă nimic. Am luptat mereu pentru libertatea presei și mereu am fost bătut pentru asta de orice putere”, a scris Lucinschi pe pagina sa de Facebook.

Chiril Lucinschi susține că a avut parte de „un judecător profesionist care a examinat dosarul minuțios și a fost imparțial”.

„Sincer, mi-a insuflat mare încredere în faptul că sistemul judecătoresc poate fi profesionist și necorupt. Cred că asta e cea mai mare satisfacție pe care am simțit-o când a fost pronunțată hotărârea. Nu știu ce are de gând să facă actuala conducere a Cancelariei de Stat, dar, dacă va contesta hotărârea primei instanțe, nu ar însemna aceasta oare că susține în continuare intenția de a bloca activitatea postului de televiziune TV8?”, se întreabă fostul deputat Lucinschi.

În aprilie 2018, fostul deputat Chiril Lucinschi a fost condamnat de prima instanță, la 5 ani și 6 luni de închisoare într-un penitenciar de tip semi-închis.

Lucinschi a fost obligat să achite o amendă de 27.500 de lei, dar și să returneze prejudiciul cauzat, adică în jur de 440 de mii de dolari. Sentința este mai blândă decât cererea procurorilor, care solicitau 6,5 ani de închisoare. Fostul parlamentar a primit interdicția de a ocupa funcții publice pe o perioadă de patru ani.

Totuși, Lucinschi nu a ajuns la pușcărie după pronunțarea sentinței, el fiind eliberat sub control judiciar. Acesta poate ajunge după gratii doar dacă instanțele superioare vor menține verdictul.

Ex-deputatul a fost reţinut de CNA în data de 25 mai 2017, fiind acuzat de spălarea a circa 440 de mii de dolari. Analizând traseul banilor, s-ar fi constatat că aceştia provin din creditele neperformante, sustrase în perioada 2012-2014 de la Banca de Economii, Unibank şi Banca Socială prin intermediul unor companii offshore. Acesta a fost învinuit și de încălcarea regimului de declarare a averii, pe motiv că în declaraţia sa de avere a ascuns calitatea sa de proprietar al unei companii, despre care se presupune că a fost implicată în frauda bancară.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X