În prima săptămână de școală, elevii nu vor fi hrăniți, apoi se va trece la mâncarea la pachet. Unele instituții nu sunt gata să-și redeschidă ușile de pe 1 septembrie

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 31 august, 2020, 17:15

130 de grădinițe din cele 131 din municipiul Chișinău și 145 de școli și licee din totalul de 148 de instituții de învățământ din Capitală – sunt pregătite pentru a primi copii în noul an școla. Datele au fost prezentate în cadrul ședinței Consiliului Municipal Chișinău.

Inițial, la grădinițe vor merge copiii din grupele preșcolare, după care, treptat vor veni și ceilalți din grupele mai mici de până la 4 ani.

Până în data de 7 septembrie, copiii din Chișinău nu vor fi hrăniți la școală. După data de 7 septembrie, copiii vor primi la pachet mâncarea în sala de mese.

„Treptat se va reveni la alimentația obișnuită a copiilor. Specialiștii au constatat că procesul alimentar al copiilor nu este periculos. Copiii trebuie să fie alimentați sănătos, dar trebuie evitată aglomerația”, anunță municipalitatea.

Raportul de autoevaluare pentru Creșa-grădiniță nr. 54 (4 grupe), sector Buiucani, nu este coordonat de Centrul de Sănătate Publică Chișinău, din lipsă de personal necesar. Totodată, 3 instituții de învățământ din suburbile municipiului Chișinău: Gimnaziul nr.51 (Vatra), Gimnaziul 99 „Gh. Madan” (Trușeni), Gimnaziul Trușeni, vor fi astăzi evaluate repetat.

Primăria Chișinău susține că a întreprins toate măsurile, pentru asigurarea condițiilor de prevenire a infectării cu Covid – 19 în școli și grădinițe. Totodată, în această vară au fost realizate lucrări de reparație în practic toate grădinițele și școlile din capitală.

„Școala trebuie să fie un loc sigur pentru elevi, dar și profesori. Împreună putem reuși, chiar dacă va fi un an școlar cu totul diferit și destul de complicat. Vom depune și în continuare efort maxim pentru a asigura buna funcționare a instituțiilor educaționale din Capitală”, spune primarul Ion Ceban.

Fiecare caz va fi examinat separat în funcție de situația parvenită.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X