Pe locul cinematografului Gaudeamus nu va mai fi construit un bloc cu 15 etaje. Decizia anterioară, anulată

Autor: , in Social / 31 august, 2020, 17:07

Decizia prin care destinația teritoriului pe care se află cinematograful Gaudeamus a fost schimbată în „zonă rezidențială cu densitate medie”, fiind posibilă construcția unui bloc locativ, a fost anulată de consilieri în cadrul ședinței Consiliului Municipal Chișinău (CMC), astăzi, 31 august.

Prin votul a 43 de aleși locali, decizia CMC din 16 ianuarie 2019 a fost anulată.

„Pentru această zonă va fi analizată posibilitatea de a realiza un alt Plan Urbanistic Zonal (PUZ), unde va fi interzisă construcția blocurilor de locuit, iar terenul va fi valorificat, ridicându-se edificii sociale. Noul Plan urbanistic zonal, trebuie să țină cont de arhitectura acestei zone, unde între timp au mai fost construite alte clădiri”, a comentat primarul Capitalei, Ion Ceban.

Ceban susține că „este aberant ca pe locul fostului Cinematograf ,,Gaudeamus să fie ridicate blocuri cu 15 etaje”.

„Lucrările de demolare a cinematografului sunt ilegale, pentru că se desfăşoară fără autorizație de desființare. Aceasta a expirat în martie 2020, iar alta în acest sens nu a fost emisă”,a adăugat Ceban.

Amintim că, în luna iulie curent Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a pus punct în procesul dintre Primăria Chișinău și „Cristivlad”, care deține cinematograful „Gaudeamus”, privind legalitatea demolării clădirii. Instanța a respins recursul depus de primarul general al municipiului Chișinău, menținând decizia din 17 septembrie 2019 a Curţii de Apel Chișinău, care a apreciat drept legală demolarea cinematografului Gaudeamus.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X