„Se sancționează cu amendă sau închisoare”. Sesizare la Procuratură: Chicu ar fi utilizat pe ascuns ofițerii SPPS care sunt achitați din banii publici (DOC)

Autor: , in Actualitate / Politic / 31 august, 2020, 13:31

Deputatul Radu Marian anunță a expediat o sesizare la Procuratura Generală, precizând că premierul Ion Chicu a comis și abuz de serviciu, pe lângă faptul că a sfidat regulile pe care tot el le-a impus, atunci când a participat la nunta feciorului său. Sesizarea vine după ce, în plină pandemie, unul dintre copiii premierului Ion Chicu ar fi jucat nunta vineri seara la o vinărie din raionul Ialoveni, deși, în luna iunie, acesta declara că, cel mai probabil, evenimentul va fi amânat.

„Chicu trebuie să-și dea imediat demisia! Pe lângă faptul că a sfidat regulile pe care tot el le-a impus, atunci când a participat la nunta feciorului său, Chicu a comis și abuz în serviciu. La organizarea acestei nunți, el ar fi utilizat pe ascuns ofițerii Serviciul Protecție și Pază de Stat (care s-au prezentat drept agenți de pază particulară) pentru a bloca accesul oamenilor în zona dată. Vă amintesc că acești agenți SPPS sunt plătiți din bani publici”, a anunțat parlamentarul PAS, Radu Marian.

Deputatul susține că „avem toate dovezile ca să credem că prim-ministrul Chicu a folosit a ilegal colaboratorii SPPS în asigurarea pazei la nunta feciorului său”.

„Așadar, am trimis astăzi o sesizare la Procuratură prin care solicit investigarea faptelor lui Ion Chicu prin prisma art. „Abuzul de putere sau abuzul de serviciu” alin. (2), lit. b) și b/1), ce se sancționează cu amendă în mărime cel puțin 67.000 lei sau cu închisoare de la 2 la 6 ani. În ambele cazuri, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani”, solicită Radu Marian.

„Eu totuși îi recomand lui Chicu să nu aștepte răspunsul Procuraturii și să-și dea demisia și singur. Să facă un cadou țării de Ziua Limbii Române”, a conchis parlamentarul PAS.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X