A născut un băiețel, iar peste câteva zile a fost răpusă de COVID-19. Detalii despre decesul tinerei de 27 de ani din raionul Șoldănești

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 2 septembrie, 2020, 18:08

Tânăra de 27 de ani, despre care Ministerul Sănătăţii a anunţat marţi că a murit după ce s-a infectat cu noul coronavirus, a fost condusă pe ultimul drum. Vineri, 28 august, tânăra a adus pe lume un băieţel.

Pacienta de 27 de ani, Sonia Garaz, era şi directoare la grădiniţa din localitate. Aceasta era mamă a doi copii: o fetiță de 6 ani și băiețelul care l-a născut la data de 28 august.

„Avem emoţii pentru că cu câteva clipe în urmă s-a petrecut înmormântarea şi suntem distruşi pur şi simplu toată familia. A lăsat în urmă doi copii. Băiatul este încă la spital, urmează să vedem ce facem cu el, soţul este distrus, familia (..) clar că e greu”, a declarat Oleg Sclifos, cumnatul victimei, pentru Publika.

Cumnatul tinerei spune că ea a fost internată în data de 28 august la Institutul Mamei şi Copilului, unde a adus pe lume un băieţel perfect sănătos. Ulterior, ea s-a simţit rău şi ar fi avut probleme de respiraţie. Radiografia a arătat că are pneumonie bilaterală, iar testul la COVID-19 a ieşit pozitiv. Familia nu crede că tânăra s-a infectat cu noul coronavirus, ci mai degrabă a decedat din cauza complicaţiilor care au survenit după naştere.

Pentru că starea pacientei s-a înrăutăţit, tânăra a fost transferată a doua zi la Spitalul Republican în secţie de Reanimare şi Terapie Intensivă, unde a fost intubată. Familia spune că peste o zi, tânăra a fost deconectată de la aparate. Cumnatul victimei nu acuză pe nimeni de nimic, dar crede că tânăra putea fi salvată.

Familia spune că Sonia Garaz era sănătoasă şi nu ar fi suferit de alte boli cronice.

„Era o fată extraordinară, era o fată sănătoasă, ea era şi directoare de grădiniţă din sat, era o fată energică, pozitivă. A vrut foarte mult să mai aibă un copil”, a precizat cumnatul victimei.

Şeful Clincii Anestezie şi Terapie Intensivă de la Spitalul Clinic Republican, Victor Cojocaru, a spus că tânăra a fost adusă în stare gravă.

„Medicii au făcut tot ce le-a stat în puteri pentru a-i salva viaţa. Iniţial tânăra a fost intubată, apoi extubată şi a fost conştientă aproape 12 ore, timp în care chiar el a discutat cu ea. Brusc, starea de sănătate s-a înrăutăţit şi bolnava a fost din nou intubată”, a explicat Victor Cojocaru.

Potrivit lui Victor Cojocaru, femeia a făcut edem pulmonar, care i-a provocat decesul.

Vezi și: Cea mai neagră zi în Republica Moldova la capitolul decese provocate de COVID-19 de la declanșarea pandemiei

Amintim că la data de 24 august, șefa Secției resurse umane din cadrul Inspectoratului de Poliție Criuleni, Natalia Chirtilov, a decedat din cauza complicațiilor COVID-19. Fiind însărcinată, a fost internată la o maternitate din Chișinău, însă, din cauza complicațiilor provocate de COVID-19, medicii au decis salvarea copilului prin naștere cezariană.

„După mai bine de cinci săptămâni de luptă pentru viață, ca urmare a complicațiilor cauzate în urma infecției Covid-19, colega noastră a cedat, nereușind să-și strângă la piept copilul nou născut, dar și pe cei doi rămași acasă, de 10 și 13 ani”, a precizat Inspectoratul de Poliție Criuleni.

Detalii la acest subiect: O angajată a Poliției Criuleni, răpusă de COVID-19: Era însărcinată, iar medicii au reușit să salveze bebelușul. A lăsat 3 copii orfani

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X