Andrian Candu va candida la alegerile prezidențiale

Autor: , in Actualitate / Politic / 2 septembrie, 2020, 08:51

Andrian Candu este candidatul Partidului Pro Moldova pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie curent. Decizia a fost luată marți la ședința Consiliului Național Politic al formațiunii.

Andrian Candu a menționat că scopul său este ca oamenii să aibă de câștigat în urma acestui scrutin.

„Republica Moldova și cetățenii au de câștigat numai dacă pierde Igor Dodon, un politician expirat care ne face să roșim la fiecare apariție. Actualul președinte a reinterpretat funcția de șef de stat după bunul său plac, încălcând sistematic Constituția, ignorând nevoile oamenilor și interesul național. Atunci când un candidat la fotoliul de președinte promite drumuri, salarii și creștere economică, acesta fie este mincinos, fie este uzurpator. Niciuna dintre aceste opțiuni nu este acceptabilă într-o țară care-și respectă cetățenii. În această campanie, luptăm pentru normalitate și o nouă șansă pentru relansarea Moldovei”, a declarat Andrian Candu.

„Am demonstrat că nu mă interesează beneficiile puterii, atunci când am mers în opoziție și nu am acceptat coaliția anti-populară a lui Dodon. Guvernarea condusă de președintele Dodon continuă să-și facă de cap și să-și bată joc de oameni. Următorul lucru pe care avem datoria morală să-l facem este să-I dăm afară așa încât nici urmă de-a lor să nu rămână. Împotriva lui Dodon, înseamnă PRO MOLDOVA”, a precizat Andrian Candu.

Amintim că începând de astăzi, 1 septembrie, grupurile de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de președinte al R. Moldova pot depune actele pentru înregistrare la Comisia Electorală Centrală (CEC).

Conform Codului electoral, grupul de inițiativă pentru susținerea candidatului se constituie din cel puțin 25 de persoane și cel mult 100 de persoane cu drept de vot.

Grupul se formează în urma unei adunări, la care se susține candidatul la funcția de Președinte al Republicii Moldova, se alege conducătorul grupului și se aprobă lista membrilor acestuia. Grupul de inițiativă poate susține doar un singur candidat la funcția de Președinte al Republicii Moldova.

Membrii unui grup de inițiativă nu pot fi în același timp și membri ai altui grup de iniţiativă.

CEC, în termen de 3 zile de la recepționare, examinează dosarul și decide asupra înregistrării sau refuzului înregistrării grupului de inițiativă.

Documentele se pot depune până la data de 11 septembrie.

Alegerile prezidențiale vor avea loc la data de 1 noiembrie.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X