Candidatul PAS la alegerile prezidențiale, Maia Sandu, a depus actele la CEC. Ea se arată încrezătoare că va câștiga

Autor: , in Actualitate / Politic / Uncategorized / 2 septembrie, 2020, 13:20

„Noi mergem în această campanie împreună cu oamenii buni”. Declarația a fost făcută de către liderul PAS, Maia Sandu, după ce și-a depus actele la Comisia Electorală Centrală în vederea înregistrării grupului de inițiativă, responsabil de colectarea semnăturilor în susținerea sa, pentru scrutinul prezidențial din toamna acestui an.  

Președintele grupului de inițiativă privind colectarea celor aproximativ 25 de mii de semnături a fost ales Igor Grosu. Iar candidatul PAS, Maia Sandu, s-a arătat încrezător că se va reuși atât colectarea semnăturilor, cât și câștigarea alegerilor prezidențiale.

„Noi mergem în această campanie pentru oamenii buni. Noi mergem în această campanie împreună cu oamenii buni. Împreună vom colecta semnături, împreună vom face campanie, împreună vom câștiga aceste alegeri. Vom curăța țara de hoție, vom construi țara pentru oamenii cinstiți, vom reda oamenilor încrederea în ziua de mâine și vom face așa încât fiecare să-și poată găsi rostul, aici, acasă”, a declarat președintele Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu.

Până acum, președintele Platformei DA Andrei Năstase, șeful formațiunii „Partidul Nostru” Renato Usatîi, dar și fostul șef al PLDM Tudor Deliu au depus actele la Comisia Electorală Centrală, pentru înregistrarea grupului de inițiativă.

Amintim că începând din data de 1 septembrie, grupurile de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de președinte al R. Moldova pot depune actele pentru înregistrare la Comisia Electorală Centrală (CEC).

Conform Codului electoral, grupul de inițiativă pentru susținerea candidatului se constituie din cel puțin 25 de persoane și cel mult 100 de persoane cu drept de vot.

Grupul se formează în urma unei adunări, la care se susține candidatul la funcția de Președinte al Republicii Moldova, se alege conducătorul grupului și se aprobă lista membrilor acestuia. Grupul de inițiativă poate susține doar un singur candidat la funcția de Președinte al Republicii Moldova.

Membrii unui grup de inițiativă nu pot fi în același timp și membri ai altui grup de iniţiativă.

CEC, în termen de 3 zile de la recepționare, examinează dosarul și decide asupra înregistrării sau refuzului înregistrării grupului de inițiativă.

Actele pot fi depuse până în data de 11 septembrie.

Alegerile prezidențiale vor avea loc în prima zi a lunii noiembrie.

 

 

 

 

 

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X