Dodon a discutat cu şeful Misiunii OSCE în Republica Moldova despre monitorizarea alegerilor prezidenţiale şi despre Transnistria

Autor: , in Politic / 2 septembrie, 2020, 16:58

Preşedintele Igor Dodon a avut marţi o întrevedere cu şeful Misiunii OSCE în Republica Moldova, Claus Neukirch, cu care a discutat despre cooperarea dintre Republica Moldova şi Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa, despre soluţionarea conflictului transnistrean şi în special despre participarea OSCE şi ODHR la monitorizarea alegerilor prezidenţiale din această toamnă.

Dodon anunță pe pagina sa de Facebook că, în contextul lansării campaniei prezidențiale, în mod special interlocutorii au discutat despre participarea OSCE și ODIHR la monitorizarea procesului electoral.

Președintele susține că a subliniat faptul că Republica Moldova este interesată de o bună cooperare cu observatorii OSCE.

„În acest context, am menționat importanța poziției consolidate a partenerilor internaționali, care a fost exprimată de nenumărate ori în anii precedenți în Declarația comună a Consiliului de Miniștri ai Afacerilor Externe din cadrul OSCE. În document este subliniat faptul că soluționarea cuprinzătoare, pașnică și durabilă a conflictului transnistrean trebuie să fie realizată pe baza suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova în cadrul frontierelor sale recunoscute pe plan internațional, cu un statut special pentru Transnistria, cu respectarea garantată a drepturilor politice, economice și sociale ale populației din regiune”, se arată în mesajul șefului statului.

Totodată, Dodon a mai spus că a discutat cu şeful Misiunii OSCE în Republica Moldova şi despre rezultatele întrevederii acestuia cu așa-numitul lider al regimului separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski.

De asemenea, s-a discutat despre pregătirea următoarei runde de consultări în formatul „5+2”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X