Noul program al grădinițelor din Chișinău începând cu 7 septembrie și când vor fi admiși și copiii de 2-4 ani

Autor: , in Social / 2 septembrie, 2020, 14:04

Începând cu ziua de luni, 7 septembrie, în grădinițele din municipiul Chișinău, unde fondator este Consiliul Municipal Chișinău, programul de activitate urmează a fi extins în intervalul 07:30 – 17:30.

„Procesul de studii în 130 de instituții de educație timpurie și 148 de școli din Capitală se desfășoară cu respectarea prevederilor în baza „Instrucțiunilor privind măsurile de protecţie care trebuie aplicate pentru organizarea activității instituțiilor de învățământ publice şi private în contextul epidemiologie al COVID-19″, precum și a rapoartelor de autoevaluare pentru pregătirea acestora, aprobate de către ANSA și CSP”, a anunțat viceprimara Angela Cutasevici, în cadrul ședinței săptămânale a Primăriei Chișinău.

Instituțiile preșcolare vor putea fi frecventate și de copii cu vârsta de 4 – 6,5 ani, așa cum numărul de grupe va fi extins.

„La etapa inițială după redeschidere, grupele se vor completa cu copii de 4-6,5 ani. Pe măsură ce situația se va îmbunătăți, vor fi admiși și copiii de 2-4 ani”, a declarat Angela Cutasevici.

Autoritățile Capitalei au precizat că începând cu săptămâna viitoare, elevii vor fi alimentați cu produse la pachet, iar acest proces se va desfășura în sala de mese. Treptat, aceștia vor reveni la alimentația obișnuită.

Angela Cutasevici a menționat că autoritățile municipale recomandă părinților să respecte normele sanitare anti-Covid și să evite zonele aglomerate, în cadrul procedurii de aducere și preluare a copiilor din grădinițe și școli.

„Pentru crearea condițiilor de siguranță în școlile din suburbii, au fost achiziționate produse sanitaro-igienice și echipamente după cum urmează: 981 termometre electronice; 1927 unități de dozatoare pentru dezinfectant pentru mâini; 18 373 litri soluție de dezinfectant; 49 538 litri de soluție dezinfectant pentru suprafețe; 234 unități de covorașe dezinfectante; 52 dispozitive automatizate pentru dezinfecția mâinilor; 305 recipiente cu dezinfectant pe baza de clor (pastile)”, au anunțat reprezentanții Primăriei Chișinău.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X