Numărul polițiștilor ultragiați crește de la o zi la alta. Poliția a făcut publice date alarmante

Autor: , in Actualitate / Uncategorized / 2 septembrie, 2020, 12:07

În prima jumătate de an, 142 de polițiști au fost agresați, sau cu peste 50 mai mulți decât în perioada similară a anului trecut. Datele statistice se regăsesc în raportul poliției cu privirea la activitatea sa desfășurată în primele șase luni ale anului 2020. În total, Inspectoratul General al Poliției a înregistrat 82 de cazuri de ultragiere sau cu aproape 30 mai multe față de perioadă similară a anului 2019. Grav este și faptul că majoritatea forțelor de ordine a fost ultragiată în timp ce-și exercita obligațiunile de serviciu.

Și numărul cazurilor de maltratare a forțelor de ordine a crescut. În primele șase luni ale acestui an au fost înregistrate 62 cazuri sau cu șase cazuri mai multe în comparație cu prima jumătate a anului precedent. Potrivit aceluiași raport, cei mai expuși riscului de ultragiere sau maltratare sunt oamenii legii responsabili de asigurarea securității și ordinii publice. De asemenea, cei care investighează acțiuni ilicite sau încătușează infractorii.

Unul dintre cazurile de ultragiere a polițiștilor care a șocat opinia publică a avut loc în luna mai, în inima Chișinăului. Atunci, un motociclist, de 32 de ani, a încălcat regulile de circulație rutieră și a fost somat de către oamenii legii să tragă pe dreaptă. El, însă a evitat să prezinte actele, a opus rezistență și chiar a agresat forțele de ordine.

Mai mult, agresorul și-a chemat amicul la fața locului. Iar reținerea celor doi indivizi s-a lăsat cu traumarea unui polițișt și deteriorarea uniformei altui ofițer. Ulterior, rezultatele testelor efectuate la Dispensarul Republican de Narcologie din Chișinău au arătat că cei doi agresori erau sub influența substanțelor narcotice.

Pe numele lor a fost inițiată o cauza penală. Mai târziu, motociclistul, Maxim Nicula, a fost anunțat în căutare, după ce instanța i-a dictat 30 de zile de arest în lipsa sa.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X