Peter Michalko: Acum şase ani, am pornit pe un drum ambiţios, dar promiţător. În continuare, sunt necesare eforturi în domenii precum statul de drept şi justiţia

Autor: , in Politic / Populare / 2 septembrie, 2020, 09:04

Cu ocazia împlinirii a șase ani de la punerea în aplicare provizorie a Acordului de Asociere şi a celui de Liber Schimb dintre UE şi Republica Moldova, șeful Delegației UE la Chișinău, Peter Michalko, a venit cu un mesaj.

„Acum șase ani, împreună cu prietenii noștri din Republica Moldova, am pornit pe un drum ambițios, dar promițător: punerea provizorie în aplicare a Acordului de Asociere și a Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător cu UE. De atunci, mii de produse din Republica Moldova au atins standardele comunitare, devenind mai calitative, ceea ce le-a permis să fie tot mai prezente pe piața țărilor membre UE. Totodată, cu ajutorul milioanelor de euro câștigate din exporturi, în țară au fost create zeci de mii de locuri de muncă”, a scris Michalko pe o rețea de socializare.

Oficialul european susține că Republica Moldova trebuie să realizeze, în continuare, reforme în mai multe domenii.

„În continuare, sunt necesare eforturi în domenii precum statul de drept și justiția – pentru ca instituțiile statului să se afle în serviciul cetățenilor -, dar și pentru a atinge standardele UE în ceea ce privește domenii noi de exemplu calitatea produselor alimentare de origine animală, astfel încât să fie atrase și mai multe investiții, să crească și mai mult exporturile. În acest sens, potențialul Acordului de Asociere și al Zonei de Liber Schimb trebuie utilizat pe deplin, pentru ca cetățenii Republicii Moldova să se bucure de efectele lui în același mod cum o fac oamenii din Europa Centrală și de Sud-Est”, spune oficialul.

„Prin programele noastre de dezvoltare și de asistență desfășurate de-a lungul acestor ani, Uniunea Europeană și-a demonstrat plenar prietenia și solidaritatea. Vă vom rămâne în continuare alături, pentru că suntem încrezători în vocația europeană a Republicii Moldova și, mai ales, în dreptul la o viață mai bună a oamenilor ei”, se mai arată în mesajul șefului Delegației UE la Chișinău, Peter Michalko.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X