Prezidențiale 2020: Andrian Candu a depus actele pentru înregistrarea grupului de inițiativă

Autor: , in Politic / 2 septembrie, 2020, 16:11

Candidatul Pro Moldova pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie curent a depus astăzi setul de acte pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă pentru colectarea semnăturilor în susținerea lui Andrian Candu.

Amintim că, ieri, Consiliul Național Politic Pro Moldova a decis unanim că formațiunea va participa cu propriul candidat în alegerile prezidențiale, optând pentru candidatul Andrian Candu.

„Vom face o campanie amplă de informare pentru că oamenii trebuie să înțeleagă că avem o competiție pentru o funcție cu atribuții limitate. Este greșit să promiți drumuri, salarii și bunăstare, când, de fapt, conform Constituției, poți acorda numai medalii celor care fac drumuri, reforme și alte lucruri bune. Cei care fac asemenea promisiuni ori sunt mincinoși, ori sunt uzurpatori. Niciuna dintre aceste două opțiuni nu este bună sau meritată de Republica Moldova. Vom lupta pentru ordine și normalitate. Obiectivul Pro Moldova, în această campanie, este să scăpăm țara de principalul inamic al statului de drept, al identității noastre, de omul care sfidează bunul simț și normele democratice. Împotriva lui Dodon înseamnă Pro Moldova. Vom lupta energic și hotărât pentru o nouă șansă pentru țară și pentru democrație”, a declarat Andrian Candu.

Până acum, președintele Platformei DA Andrei Năstase, șeful formațiunii „Partidul Nostru” Renato Usatîi, dar și fostul șef al PLDM Tudor Deliu au depus actele la Comisia Electorală Centrală, pentru înregistrarea grupului de inițiativă. De asemenea, lidera PAS, Maia Sandu, a depus astăzi actele la CEC.

Amintim că începând din data de 1 septembrie, grupurile de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de președinte al R. Moldova pot depune actele pentru înregistrare la Comisia Electorală Centrală (CEC).

Conform Codului electoral, grupul de inițiativă pentru susținerea candidatului se constituie din cel puțin 25 de persoane și cel mult 100 de persoane cu drept de vot.

Grupul se formează în urma unei adunări, la care se susține candidatul la funcția de Președinte al Republicii Moldova, se alege conducătorul grupului și se aprobă lista membrilor acestuia. Grupul de inițiativă poate susține doar un singur candidat la funcția de Președinte al Republicii Moldova.

Membrii unui grup de inițiativă nu pot fi în același timp și membri ai altui grup de iniţiativă.

CEC, în termen de 3 zile de la recepționare, examinează dosarul și decide asupra înregistrării sau refuzului înregistrării grupului de inițiativă.

Actele pot fi depuse până în data de 11 septembrie.

Alegerile prezidențiale vor avea loc în prima zi a lunii noiembrie.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X