Vlad Filat, decis să participe la eventuale alegeri parlamentare anticipate (VIDEO)

Autor: , in Politic / 2 septembrie, 2020, 10:08

Liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat, este de părere că actualul Parlament nu este reprezentativ și nu poate oferi suportul și acoperirea necesare unui Guvern profesionist. Astfel, acesta se declară sigur că Legislativul va fi dizolvat și vor fi organizate alegeri parlamentare anticipate.

„Eu am certitudinea că aceste alegeri parlamentare anticipate vor avea loc, pornind de la situația care o avem în Parlament. Acest Parlament a fost ales în baza unui sistem care, la rândul său, a fost bazat pe resurse administrative, pe corupție. Este un Parlament nereprezentativ, bazat pe un vot forțat. Consider că ceea ce s-a întâmplat în Parlamentul Republicii Moldova descalifică, din toate punctele de vedere, acest for, care trebuie să fie suprem și reprezentativ”, a declarat Vlad Filat în cadrul unei emisiuni de la N4.

Filat este de părere că actualul Parlament „nu are capacitatea să genereze un Guvern și să îi asigure acoperirea politică necesară, pentru ca acesta la rândul său să facă față anumitor tipuri de crize cu care se confruntă Republica Moldova”.

„O asemena situație de criză fără precedent poate fi gestionată dacă ai un Guvern profesionist și care să aibă o acoperită politică eficientă și calificată în Parlament, care din păcate la moment nu este”, spune liberal-democratul.

Filat se declară sigur că actualul Legislativul va fi dizolvat și vor fi organizate alegeri parlamentare anticipate, în carul cărora PLDM își propune să participe.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X