Directorul și adjunctul cimitirului Sfântul Lazăr vor sta următoarele 30 zile în Penitenciarul nr.13

Autor: , in Actualitate / Social / 3 septembrie, 2020, 16:38

Directorul și directorul adjunct al cimitirului Sfântul Lazăr din Capitală își vor petrece următoarele 30 de zile în Penitenciarul nr.13. Decizia a fost pronunțată de magistrați, după ce procurorii anticorupţie au cerut astăzi instanţei de judecată arestarea preventivă.

UPDATE: De asemenea, și maistrul a primit 30 de zile în arest la Penitenciarul nr.13.

Știrea inițială:

Ședinţa de judecată a avut loc joi, 3 septembrie, la ora 11.00, judecătoria Chişinău, sediul Ciocana.

Magistrații au decis că atât directorul, cât și directorul adjunct al cimitirului Sfântul Lazăr să fie plasați în arest pe un termen de 30 de zile în Penitenciarul nr.13.

În cazul maistrului, judecătorii se vor pronunța la ora 17:20.

Potrivit purtătoarei de cuvânt a CNA, Angela Starinschi, alte trei persoane din cele reţinute sunt cercetate în stare de libertate, după ce au încheiat acord de recunoaştere cu urmărirea penală.

La data de 1 septembrie, șase persoane, dintre care şeful, adjunctul, contabilul şi alţi angajaţi ai administraţiei cimitirului Sfântul Lazăr din Chişinău, au fost reţinute astăzi de CNA şi procurorii anticorupţie. Reţinerile au avut loc în cadrul a peste 130 de cauze penale, pornite pe fapte de corupere activă, pasivă, trafic de influenţă şi escrocherie.

Centrul Național Anticorupție (CNA) precizează că urmărirea penală a constatat funcţionarea unei scheme ilicite şi a stabilit rolul fiecărui membru al acesteia care, doar în 3 luni, ar fi încasat peste jumătate de milion de lei (623.000 de lei) venituri ilicite de la oameni, ca rezultat al faptelor infracţionale comise.

Potrivit datelor anchetei, membrii grupului percepeau, în afară de taxa de stat pentru un loc de veci (1.051 de lei) plăţi suplimentare care se ridicau până la 5.000 sau 7.000 de lei. De asemenea, cei care voiau să rezerveze un loc la cimitir pentru familie sau rude, la fel trebuiau să plătească dublu faţă de taxa de stat de 4.612 lei.

Ofiţerii CNA au efectuat percheziţii pe 22 de adrese – la sediul administraţiei cimitirului „Sfântul Lazăr”, la domiciliile şi în birourile de serviciu ale bănuiţilor – şi au depistat probe relevante pentru dosar, inclusiv sume de bani, în diferită valută (în jur de 700.000 de lei).

Vezi și: Cum se oferea mită pentru un loc de înhumare. Imagini din timpul calculelor mitei: Vezi cum se fac banii. 3 locuri – 25.000 de lei

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X