Slusari, despre „Arena Chișinău”: „Nu mă voi liniști atâta timp cât autorii schemei nu vor fi trași la răspundere penală”

Autor: , in Politic / 5 septembrie, 2020, 14:47

Vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, solicită procurorului general, Alexandr Stoianoglo, să meargă la Parlament cu informație detaliată pe dosarul „Arenei Chișinău”. Potrivit lui Slusari, complexul „Chișinău Arena” este un caz de risipă a banilor publici în proporții deosebit de mari.

Slusari declară că „nu se va liniști atâta timp cât autorii schemei cu Arena Națională nu vor fi trași la răspundere penală”.

„Este vorba de 69 hectare de teren agricol, sustrase din circuitul comunei Stăuceni, unde oamenii nu au primit cotele în urma reformei agrare. Parlamentul lui Plahotniuc a votat acest lucru, iar Dodon l-a promulgat. Totul în baza unui studiu de fezabilitate elaborat prost și cu rea intenție la comanda ministerului economiei condus de Gaburici. Arena a fost construită pe 10 hectare, iar celelalte 59 au fost gajate și poate regajate, iar Moldova riscă în orice clipă să le piardă. Cheltuielile bugetare inițiale de 43 milioane de euro deja s-au ridicat la 48 și această sumă, din câte înțeleg, nu este finală. Când obiectul va fi dat în exploatare nu cunoaște nimeni”, susține parlamentarul.

În context, Slusari solicită procurorului general, Alexandr Stoianoglo, să meargă la Parlament cu informație detaliată pe dosarul „Arenei Chișinău”.

Deputatul amintește că dosarul penal a fost pornit în octombrie 2019 și declară că de aproape un an decurge ancheta, dar el, în calitate de deputat, primește „отписки” de la CNA și procuratură.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X