„Pregătirile sunt în plină desfăşurare. Vom informa la timpul potrivit”. În următoarele zile, Lukaşenko va face o vizită în Rusia

Autor: , in Externe / 7 septembrie, 2020, 17:09

Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, ar urma să efectueze o vizită în Rusia în zilele următoar. Anunțul a fost făcut de Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin.

Peskov a fost scurt în declarații, nedivulgând prea multe detalii.

„Pregătirile sunt în plină desfăşurare. General vorbind, este de aşteptat să se întâmple în câteva zile. Vă vom informa la timpul potrivit”, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Vizat de proteste zilnice de la contestatele alegeri prezidenţiale de la începutul lunii august, Lukaşenko încearcă să obţină sprijinul Rusiei vecine pentru a-şi menţine controlul asupra puterii, în contextul în care oficiali ai Uniunii Europene au spus că noul mandat obţinut este ilegitim.

Peste 100.000 de oameni au protestat împotriva lui Lukașenko. 633 au fost arestați

Poliţia din Belarus a precizat luni, 7 septembrie, că a arestat 633 de persoane în timpul manifestaţiei ample de duminică a opoziţiei împotriva realegerii, la începutul lunii august, a preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, potrivit AFP.

„În total, 633 de persoane au fost reţinute ieri pentru încălcarea legii privind evenimentele în masă”, a informat Ministerul de Interne belarus.

Este cel mai mare număr de arestări la o manifestaţie a opoziţiei de la primele proteste declanşate după alegerile prezidenţiale de la 9 august, reprimate cu severitate de forţele de ordine.

În vârstă de 66 de ani, Lukaşenko, aflat la putere de 26 de ani şi a cărui realegere la 9 august este contestată de opoziţie, care susţine că scrutinul a fost fraudat, continuă să excludă orice dialog şi caută sprijinul Moscovei.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X