Prezidențiale 2020. Renato Usatîi, numărul 1 în buletinul de vot, urmat de Andrei Năstase (VIDEO)

Autor: , in Actualitate / Politic / Prezidențiale 2020 / 7 septembrie, 2020, 18:00 Etichete: , , ,

Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit luni, 7 septembrie, ordinea de înscriere în buletinul de vot a primilor doi candidați la funcția de președinte al Republicii Moldova, care au depus astăzi documentele pentru înregistrare. 

Astfel, Renato Usatîi, candidat desemnat de Partidul Nostru, a fost selectat pentru prima poziție din buletinul de vot, iar Andrei Năstase, candidatul Platformei Demnitate și Adevăr, – poziția a 2-a.

Cel care a extras primul plicul în care se află numărul ordinii în buletinul de vot a fost reprezentatul lui Andrei Năstase, întrucât acest candidat a prezentat primul actele la CEC. Pentru că repzentantul Platformei DA a extras plicul cu numărul de ordine 2, primul candidat în buletinul de vot urmează să fie Renato Usatîi.

Prezent la CEC, Usatîi a profitat de moment și l-a ironizat pe liderul Platformei DA: „Îmi pare rău de Andrei, s-a trezit dimineața la 6”.

Ordinea nu este definitivă deocamdată

Conform prevederilor legale, în termen de 7 zile din data depunerii, Comisia urmează să examineze setul de documente, să verifice listele de subscripție prezentate și să decidă asupra înregistrării sau refuzului înregistrării candidaților respectivi.

Menționăm că astăzi Andrei Năstase și Renato Usatîi au depus la CEC listele cu semnăturile colectate în susținerea lor la alegerile prezidențiale preconizate pentru data de 1 noiembrie 2020.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X