Sandu îl acuză pe Dodon că încearcă să fure votul cetățenilor: „Va cheltui 2 milioane de euro pentru a cumpăra voturi din regiunea transnistreană”

Autor: , in Actualitate / Politic / 7 septembrie, 2020, 13:50

Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, îl acuză pe șeful statului Igor Dodon de acțiuni menite să fraudeze alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. Mai exact, președintele este acuzat că încearcă să deschidă mai multe secții de votare în Estul republicii, decât în Vest, deși numărul moldovenilor aflați în țările europene este mai mare decât numărul celor aflați în CSI. De asemenea, Sandu acuză că șeful statului intenționează să cheltuiască 2 milioane de euro pentru „a cumpăra” voturile moldovenilor aflați în regiunea transnistreană.

„Primim tot mai multe semnate despre încercările de a frauda aceste alegeri. Vrem ca Igor Dodon să înțeleagă și să accepte că vremea lui a trecut. Vremea lui a trecut și să nu încerce să arunce mizerii în aceste alegeri. Deținem informații că încearcă să reanimeze mai multe scheme folosite în 2016. Încearcă să împiedice votul diasporei, atât pe cea din vest, cât și pe cea din est, care a înțeles cine este el și nu îl mai sprijină. Dodon încearcă să obstrucționeze dreptul la vot. În același timp recurge la acte și semnături false pentru a deschide mai multe secții de votare în Est”, a declarat Maia Sandu.

Acesta susține că, în următoarele zile reprezentanții PAS prezenta mai multe informații și dovezi în acest sens.

O altă ilegalitate de care este acuzat Igor Dodon este că ar urma să cheltuiască 2 milioane de euro pentru „a cumpăra” voturile moldovenilor aflați în regiunea transnistreană.

„Va încerca să organizeze transporturi și să cumpere voturi din regiunea transnistreană. Din informațiile pe care le deținem, Igor Dodon intenționează să cheltuiască 2 milioane de euro pentru a cumpăra voturi din regiunea transnistreană. Aceasta este o ilegalitate și nu vom admite acest lucru”, a adăugat candidatul PAS în cadrul scrutinului prezidențial.

În context, Sandu îl avertizează pe Dodon „nici să nu încerce să fure votul cetățenilor”.

Citește și: Chirtoacă sesizează CEC, după ce Dodon a recunoscut că „staff-ul electoral al PSRM activează de câteva luni” (DOC)

„Suntem mai mulți și mai puternici și vom apăra votul cetățenilor pe toate căile. Igor Dodon nu și-a îndeplinit nicio promisiune electorală, nimeni nu îl mai crede capabil să facă bine acestei țări. Haosul din țară este din cauza lui și a guvernului lui și el înțelege că singura șansă de a câștiga un nou mandat este frauda electorală. Îi recomandăm nici să nu încerce asta”, a declarat Maia Sandu.

Reprezentanții Președinției nu au venit deocamdată cu o reacție.

Amintim că Igor Dodon va anunța până la finele săptămânii curente dacă participă sau nu la scrutinul prezidențial. Deși tărăgănează anunțul, săptămâna trecută a recunoscut că staff-ul electoral al PSRM activează de câteva luni, iar acum a rămas doar să se decidă asupra candidatului care va fi înaintat.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X