Belarus. Maria Kolesnikova şi-a rupt paşaportul pentru a nu fi deportată

Autor: , in Externe / 8 septembrie, 2020, 16:59 Etichete:

Maria Kolesnikova, una dintre liderii opoziției din Belarus, şi-a rupt paşaportul pentru a împiedica încercarea forţelor de securitate belaruse să o deporteze în Ucraina, scrie Agerpres.

Kolesnikova, despre care nu se ştia nimic de 24 de ore, a reuşit să împiedice o „expulzare forţată din ţara sa de origine”, a specificat viceministrul ucrainean de interne Anton Gheraşcenko pe pagina sa de Facebook. „Maria Kolesnikova nu a putut să fie expulzată din Belarus, deoarece această curajoasă femeie a luat măsuri ca să nu poată să treacă frontiera. Ea a rămas pe teritoriul Republicii Belarus. Aleksandr Lukaşenko este personal responsabil pentru viaţa şi sănătatea ei”.

Interfax-Ukraina citează o sursă care a spus că Maria Kolesnikova şi-a rupt paşaportul pentru ca autorităţile de frontieră ucrainene să nu poată să o lase să treacă graniţa.

Nu se ştie exact unde se află în acest moment Kolesnikova. Alte două personalităţi ale opoziţiei ucrainene – Anton Rodnenkov şi Ivan Kravţov- care au fost date dispărute luni, la scurt timp după răpirea Mariei Kolesnikova, au trecut frontiera cu Ucraina marţi, la primele ore ale dimineţii marţi, a indicat Serviciul de frontieră ucrainean.

Autoritățile belaruse au anunțat astăzi că opozanta Maria Kolesnikova a fost reținută în timp ce încerca să traverseze „ilegal”, în noaptea de 8 septembrie, granița Belarusului cu Ucraina împreună cu alți doi membri ai Consiliului de coordonare al opoziției belaruse Anton Rodnenkov și Ivan Kravțov.

Amintim că luni, 7 septembrie 2020, Maria Kolesnikova, în vârstă de 38 de ani, ar fi fost răpită în centrul capitalei Minks. Martorii susțin că femeia a fost băgată cu forța într-un microbuz de către niște persoane în civil și cu măști, în jurul orei 10:05, în preajma Muzeului Național de Artă din centrul orașului Minsk.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X