Două partide cer ca indemnizația de 16.000 de lei pentru cadrele medicale infectate cu COVID-19 să nu fie anulată

Autor: , in COVID-19 / Social / 8 septembrie, 2020, 17:42

Deputații din două partide anunță că nu vor susține în Parlament hotărârea de Guvern ce prevede anularea sprijinului de 16.000 de lei pentru angajații din sănătate care s-au infectat cu COVID-19. Deputatul Platformei DA, Liviu Vovc, a informat că a înregistrat un amendament la proiectul care prevede anularea idemnizațiilor unice. De asemenea, un amendament similar a depus și Pro Moldova.

Prin aceste amendamente se cere excluderea din proiectul aprobat de către Cabinetul de miniștri condus de Ion Chicu, a articolului care prevede anularea acestor indemnizații în valoare de 16.000 de lei.

„În loc să facă totul pentru a susține lucrătorii medicali, Guvernul dorește să taie din măsurile de susținere și anume plata unei indemnizații unice de 16.000 de lei in cazul infectării cu COVID-19. Am bătut alarma încă săptămâna trecută iar astăzi am înregistrat un amendament pentru a exclude acest articl. Sper deputații să se pătrundă de importanța susținerii cadrelor medicale iar amendamentul meu să fie votat de toți deputații”, a anunțat deputatul Liviu Vovc.

Deputatul Sergiu Sîrbu susține că a depus amendamentul din numele echipei Pro Moldova.

„Cerem lăsarea în vigoare a indemnizației de 16 mii de lei pentru toți din prima linie, dar am cerut și introducerea unei indemnizatii de deces de 100 de mii de lei pentru toate familiile unde a decedat un angajat al sistemului de sănătate. Mapa cu amemndamente a plecat la Guvern. Hai, eroilor, arătați-ne fața voastră!”, a scris Sîrbu pe pagina sa de Facebook.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X