Socialiștii, la sfat cu Igor Dodon: „Acest scrutin trebuie să fie un exemplu de alegeri libere și corecte”

Autor: , in Politic / 8 septembrie, 2020, 17:45

Deputații socialiști vor un scrutin prezidențial corect, liber exprimat, cu maximă transparență din partea tuturor instituțiilor statului, în mod special, a celor electorale. Cel puțin asta transmit reprezentanții PSRM prin intermediul unui comunicat de presă, după o ședință de lucru.

Cei 37 de deputați ai fracțiunii parlamentare a PSRM au discutat, în ședința de astăzi, prioritățile pentru noua sesiune plenară de toamnă.

La ședință a participat și președintele țării, Igor Dodon, iar socialiștii nu au ezitat să transmită că vor susține inițiativele acestuia.

Deși încă nu și-au anunțat candidatul pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie, socialiștii susțin că scrutinul trebuie să fie unul corect, liber exprimat, cu maximă transparență din partea tuturor instituțiilor statului, în mod special, a celor electorale.

„Acest scrutin trebuie să fie un exemplu de alegeri libere și corecte”, au subliniat deputații PSRM.

Printre cei care au depus până acum actele la CEC se numără șefa PAS Maia Sandu, președintele Platformei DA Andrei Năstase, conducătorul formațiunii „Partidul Nostru” Renato Usatîi, dar și fostul șef al PLDM Tudor Deliu. De asemenea, actele în vederea înregistrării grupurilor de inițiativă au fost depuse de liberalul Dorin Chirtoacă, candidat al Mișcării UNIRE, Andrian Candu, candidat desemnat de Partidul„Pro Moldova”, Octavian Țîcu, candidat desemnat de Partidul Unității Naționale și Violeta Ivanov, din partea Partidului Șor.

Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit luni, 7 septembrie, ordinea de înscriere în buletinul de vot a primilor doi candidați la funcția de președinte al Republicii Moldova, care au depus documentele pentru înregistrare. Astfel, Renato Usatîi, candidat desemnat de Partidul Nostru, a fost selectat pentru prima poziție din buletinul de vot, iar Andrei Năstase, candidatul Platformei Demnitate și Adevăr, – poziția a 2-a.

Alegerile prezidențiale vor avea loc la data de 1 noiembrie.

Igor Dodon a declarat anterior că va anunța până la finele săptămânii curente dacă participă sau nu la scrutinul prezidențial. Deși tărăgănează anunțul, săptămâna trecută acesta a recunoscut că staff-ul electoral al PSRM activează de câteva luni, iar acum a rămas doar să se decidă asupra candidatului care va fi înaintat.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X