(VIDEO) Slusari acuză guvernarea că nu face aproape nimic pentru sprijinirea agricultorilor: Situația e mai mult decât disperată

Autor: , in Politic / 8 septembrie, 2020, 14:35

Platforma DA acuză autoritățile de mimare a implementării de măsuri pentru sprijinirea agricultorilor, care au protestat recent solicitând ajutor din partea statului, în condițiile în care ramura agriculturii a avut mult de suferit de pe urma secetei din acest an. Înt-un briefing de presă, vicepreședintele formațiunii, Alexandru Slusari, a declarat că culturile agricole de grupa a doua, așa cum sunt porumbul și floarea soarelui, sunt și mai afectate decât cele din grupa întâi (grâul, orzul).

Slusari a făcut această afirmație în contexul în care, spune el, a avut discuții cu mai mulți agricultori din toate regiunile Republicii Moldova.

Potrivit vicepreședintelui Parlamentului, rectificările bugetare pregătite de Guvern în contextul ajutorării agricultorilor au obținut astăzi avizul Comisiei economie a Parlamentului. Cu toate acestea, spune opozantul, respectivele modificări legislative sunt insuficiente, fragmentare și nu salvează majoritatea agricultorilor.

„Foarte multe promisiuni ale Guvernului sunt vorbe goale”, a declarat Alexandru Slusari. Potrivit lui, nu este realizată reeșalonarea datoriilor agricultorilor, aceștia din urmă fiind „terorizați” de creditori. „Nici simplificarea procesului de subvenționare nu s-a făcut. Nu există proiectul de lege de la Guvern. Pentru grupa a doua nu s-a făcut nimic în afară de rambursarea TVA, care e și asta limitată în timp”, a mai spus vicepreședintele Platformei DA.

„Situația e mai mult decât disperată”, a conchis acesta.

Citește și: În aproape o lună, în jur de 1200 de agricultori au depus dosarele la AIPA, pentru primirea despăgubirilor. Când este termenul limită

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *