De ce este acuzată Maria Kolesnikova, opozanta care și-a rupt pașaportul după ce a fost răpită

Autor: , in Actualitate / Externe / 9 septembrie, 2020, 17:55

Opozanta Maria Kolesnikova a fost reţinută de autorităţile din Belarus sub suspiciunea de trădare de țară. Anunțul a fost făcut de avocatul acesteia.

Avocatul Mariei Kolesnikova mai spune că ancheta deschisă împotriva ei vizează, de asemenea, tentativa de a răsturna puterea.

Vezi și: „A spus că pot să-i transmit un colet”. Maria Kolesnikova se află într-un izolator din Minsk. Mărturiile tatălui opozantei

Maria Kolesnikova a fost răpită pe stradă de bărbaţi mascaţi, luni dimineaţă, la Minsk. Marţi, ea şi-a rupt paşaportul pentru a nu fi forţată să treacă graniţa în Ucraina.

Kolesnikova este una din liderele protestatarilor care au cerut demisia preşedintelui Alexandr Lukaşenko după alegerile prezidenţiale de la 9 august, despre care opoziţia susţine că au fost fraudate. Lukanşenko neagă însă că pentru realegerea sa s-ar fi comis vreo fraudă electorală.

Scriitoarea laureată a premiului Nobel Svetlana Alexievici, aliata Mariei Kolesnikova, a acuzat miercuri autorităţile din Belarus că îşi terorizează propriul popor, în contextul în care un alt politician al opoziţiei, Maxim Znak, a fost reţinut de bărbaţi mascaţi în haine civile.

Detalii: „A reușit doar să spună cuvântul „mascaţi”, nimic mai mult”. Belarus: Opozantul Maxime Znak, reţinut (FOTO)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X