PDM nu va înainta candidat la prezidențiale. Pavel Filip: „N-are sens să ne irosim forțele… pentru o funcție simbolică”

Autor: , in Politic / Prezidențiale 2020 / 9 septembrie, 2020, 20:55

Liderul Partidului Democrat, Pavel Filip, a anunțat că formațiunea politica nu va înainta niciun candidat la scrutinul prezidențial din 1 noiembrie. Asta deoarece în această cursă sunt numai doi candidați cu șanse reale de a câștiga, potrivit lui Filip. Șeful PDM, însă a evitat să dea nume exacte în acest sens. 

„În aceste alegeri există doar doi candidați și punct. Restul este doar zgomot de fundal, asta înțeleg și ceilalți candidați, însă din cauza orgoliilor și intereselor înguste și-au anunțat participarea în cursă. În afara de cei doi candidați cu șanse, toți ceilalți candidați sunt figuranți. Au rolul să încurce un candidat sau altul pentru că au asemenea înțelegeri  sau să facă jocul sau unuia sau altuia. Și de ce nu să deschidă calea unor negocieri subterane înainte de vot?”, a punctat Pavel Filip.

Un alt motiv invocat de Pavel Filip este faptul că funcția de președinte este una simbolică, întrucât Republica Moldova este una parlamentară.

„Nu vedem sensul să intrăm în acest război politic și să ne irosim forțele pentru funcția de președinte, care oricum este o funcție onorifică, simbolică”, a ținut să precizeze liderul PDM.

Această decizie a fost luată la ședința de miercuri seara a Consiliului Politic Național al PDM, a menționat liderul formațiunii, Pavel Filip.

Printre cei care s-au angajat în cursa pentru fotoliul de șef al statului se numără liderul PAS Maia Sandu, președintele Platformei DA Andrei Năstase, șeful formațiunii „Partidul Nostru” Renato Usatîi, dar și actualul președinte al RM Igor Dodon. Ultimul a fost propus de PSRM la această funcție.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X