Maria Kolesnikova ar fi amenințată cu moartea. Ce spune avocata opozantei din Belarus

Autor: , in English / 10 septembrie, 2020, 13:39

Maria Kolesnikova, membră a Consiliului de coordonare (creat de opoziţie pentru a dialoga cu autorităţile), a declarat că atunci când agenții au încercat să o deporteze cu forţa în Ucraina la începutul acestei săptămâni, aceștia i-au pus un sac pe cap şi au ameninţat-o că o vor ucide. Declarația a fost făcută de către avocata opozantei.

În prezent, Kolesnikova se află în detenţie la Minsk, după ce luni fusese reţinută de bărbaţi în civil, cu mască pe faţă, care au urcat-o cu forţa într-o maşină.

Vezi și: Belarus: Opozanta Maria Kolesnikova a fost răpită de bărbați mascați. Ce povestesc martorii

În declaraţia transmisă prin avocata ei, Maria Kolesnikova – de profesie flautist – mărturiseşte că în acele momente s-a temut cu adevărat pentru viaţa ei.

„Mi s-a spus că, dacă nu părăsesc de bunăvoie Republica Belarus, voi fi scoasă oricum, vie sau în bucăţi. Au fost şi ameninţări de a mă închide până la 25 de ani”, a spus Kolesnikova, împotriva căreia autorităţile de la Minsk au deschis o anchetă penală pentru tentativă de răsturnare a puterii de stat, citează Agerpres.

Avocata ei a declarat că va depune o plângere penală împotriva autorităţilor belaruse, inclusiv împotriva Comitetului de securitate (KGB).

Citește și: „A spus că pot să-i transmit un colet”. Maria Kolesnikova se află într-un izolator din Minsk. Mărturiile tatălui opozantei

Kolesnikova, care devenise practic una dintre cele mai importante figuri ale opoziţiei în ultimele patru săptămâni de proteste în Belarus împotriva controversatei realegeri a preşedintelui Aleksandr Lukaşenko pentru al şaselea mandat consecutiv într-un scrutin considerat fraudat pe scară largă, a încercat să împiedice o tentativă a forţelor de securitate de a o deporta din ţară, rupându-şi paşaportul chiar înainte de a trece controlul la punctul de frontieră cu Ucraina.

Lukaşenko, care de 26 de ani se află la putere, neagă orice fel de fraudare a alegerilor din 9 august, pe care oficial le-a câştigat cu peste 80% din sufragii, declanşând represalii violente împotriva oponenţilor săi care îi contestă legitimitatea.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X