Andrei Năstase a primit vizita Ambasadorului american, Dereck J. Hogan. Despre ce au discutat

Autor: , in Politic / 11 septembrie, 2020, 16:23 Etichete: , , ,

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a avut astăzi o întrevedere cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Derek J. Hogan. Cei doi au vorbit despre situaţia politică din Republica Moldova, dar şi despre alegerile prezidenţiale din 1 noiembrie.

Vizita ambasadorului american la sediul Platformei Demnitate și Adevăr de astăzi, 11 septembrie, la 19 ani de la atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001. În cadrul întâlnirii Andrei Năstase a transmis diplomatului un mesaj de încurajare poporului american.

„Mi-am exprimat încrederea că, și de această dată, Excelența Sa va avea un mesaj de încurajare a cetățenilor noștri pentru a face o alegere corectă la scrutinul din 1 noiembrie – pentru un destin fericit într-o țară democratică și prosperă. Domnul Ambasador ne-a asigurat că are deplină încredere în inteligența poporului nostru și că SUA speră că alegerile vor fi libere, corecte și transparente”, a scris Andrei Năstase, pe o rețea de socializare. 

Cu acest prilej, Năstase a condamnat ferm atacul terorist din 2001. „Probabil, fiecare dintre noi își amintește exact starea aceea de anchilozare totală în fața televizorului și gândul sporadic că, poate, poate, nu este adevărat. Atunci, în acea zi de doliu, nu au avut de suferit doar cetățenii americani, acel măcel a afectat toată comunitatea internațională: printre cele aproape 3 000 de victime au fost cetățeni ai 90 de țări”, a menționat politicianul, care și-a exprimat regretul „față de durerea fiecărei familii afectate de atacul terorist din 11 septembrie 2001”, dar și solidaritatea cu poporul American.

Menționăm că astăzi se împlinesc 19 ani de la atentatele din Statele Unite, comise de Al-Qaida la New York şi Washington. Aproape trei mii de oameni au murit când teroriştii au deturnat mai multe avioane şi le-au izbit de două simboluri americane: Turnurile Gemene şi Pentagonul. La trei săptămâni după atacuri începea războiul Occidentului împotriva terorismului, un război care continuă şi astăzi.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X