Ministrul Justiției despre sentința în cazul dosarului expulzării profesorilor turci: „Pe acest caz nu a fost punct. Așteptăm detalii…”

Autor: , in Actualitate / 11 septembrie, 2020, 20:58

Abia la două zile de la aflarea sentinței în dosarul expulzării profesorilor turci, ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, a venit cu o reacție în acest caz. Pe o rețea de socializare, oficialul a dat asigurări, că situația juridică legată de această cauză penală va fi evaluată prin prisma Convenției CEDO.

„Vă comunic că, pe cazul profesorilor turci noi vom evalua situația juridică prin prisma Convenției CEDO”, a scris ministrul Justiției.

Totodată, Fadei Nagacevschi a ținut să facă câteva precizări, între care faptul că pedeapsa este stabilită de instanță, iar acuzarea – de procurori, dar a evitat să se expună pe marginea judecării cauzei penale, din motiv că-și depășește competențele.

„Sunt conștient de faptul că soluția a deranjat societatea. Totuși justiția se face în instanța de judecată, așa prevede legea și să comentezi fondul fără a cunoaște detalii este prematur. Sunt convins că, pe acest caz încă nu a fost pus punct. Așteptăm detalii…”, a punctat Fadei Nagacevschi.

Unicul inculpat în dosarul expulzării celor șapte profesori turci, fostul șef al SIS, Vasile Botnari, s-a ales numai cu o amendă, de 88 de mii de lei. Sentința a fost dezvăluită de către deputatul PAS, Sergiu Litvinenco. Parlamentarul l-a contrazis, astfel, pe Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, care a declarat la o emisiune TV, că fostul director al SIS a fost condamnat la pușcărie cu suspendare, dar sentința este secretizată. Totodată, Stoianoglo a precizat că Botnari a întors și cheltuielile suportate de stat în acest caz, inclusiv cei 145 de mii de euro, în urma condamnării țării noastre la CEDO.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X