Ședința Parlamentului s-a încheiat. Ce proiecte de lege au fost votate astăzi în plenul Legislativului

Autor: , in Actualitate / Politic / 11 septembrie, 2020, 11:33 Etichete: , , , ,

Parlamentarii s-au întrunit astăzi, 11 septembrie, într-o nouă ședință plenară din sesiunea ordinară de toamnă. Pe ordinea de zi au fost incluse 19 de subiecte, printre acestea, mai multe proiecte de lege care urmează să fie dezbătute și votate în lectura a doua.

(13:50) Ședința Parlamentului s-a încheiat.

(13:25) Proiectul de modificare a Codului fiscal și Codului de procedură penală a fost votat astăzi în lectura a doua, cu 51 de voturi. Prin urmare, Serviciului Fiscal de Stat (SFS) îi vor fi atribuite anume competențe de efectuare a activității speciale de investigație în conformitate cu Legea privind activitatea specială de investigații și a urmăririi penale în conformitate cu Codul de procedură penală.

(13:20) Parlamentul a votat astăzi în unanimitate în ambele lecturi, proiectul de lege care prevede introducerea în țară și plasarea sub regimul vamal de import de către „Regia Transport Electric Chișinău” a 25 de troleibuze utilizate pentru reînnoirea parcului rulant al sistemului de transport public din municipiul Chișinău.

(13:00) Proiectul de lege privind modificarea unor acte legislative, inclusiv a Legii privind organizarea și funcționarea Curții de Conturi a Republicii Moldova, a fost votat cu 80 de voturi în ședința de astăzi a Parlamentului, în lectura finală. Prin urmare, autoritățile publice centrale de reglementare vor fi excluse din categoria de excepții  în procesul de efectuare a auditului public extern.

(12:58) Proiectul de lege cu privire la Sistemul informațional automatizat de evidență a contravențiilor, a cauzelor contravenționale și a persoanelor care au săvârșit contravenții, a fost votat 87 de voturi în lectura a doua, finală.
Documentul stabilește regulile de creare și gestionare a sistemului automatizat informațional unic, prevede principiile de funcționare, drepturile și obligațiile posesorilor, deținătorilor și participanților la acest sistem și va fi implementat în baza sistemului de evidență a contravențiilor deja existent și funcțional în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, costurile pentru dezvoltarea și mentenanța lui fiind asigurate din bugetul instituției.

(15:57) Deputații au votat modificările în Hotărârea „Privind instituirea Comisiei speciale pentru elaborarea Programului național de irigare a terenurilor agricole”.

(12:50) Proiectul de lege privind asigurarea subvenționată în agricultură, care a fost comasat cu proiectul de Lege cu privire la modificarea și completarea Legii privind asigurarea subvențională a riscurilor de producție în agricultură, a fost votat cu 89 de voturi în lectura a doua.

(12:40) Proiectul de lege pentru modificarea art.134 din Codul educației a fost votat în lectură finală. Potrivit modificărilor, toți tinerii care au absolvit instituțiile de învățământ din țară și de peste hotare în domeniul educației vor beneficia, în primii ani de activitate didactică, de indemnizații.

(11:35) După mai multe dezbateri și amendamente respinse, Proiectul de lege privind modificarea Legii bugetului de stat pentru anul 2020 a fost votat în lectura a doua cu 59 de voturi.

Astfel, volumul bugetului de stat pentru anul 2020 a fost diminuat la venituri – cu 649,5 milioane de lei până la 37 201,5 milioane de lei, la cheltuieli – cu 1 856,7 milioane de lei până la 53 200,9 milioane de lei. Respectiv, deficitul s-a micșorat cu 1 207, 2 milioane de lei: de la 17 206, 6 milioane de lei până la 15 999,4 milioane de lei, ceea ce constituie 7,8% din Produsul Intern Brut.

(11:09) Ședința Parlamentului a început. În sală sunt 97 de deputați.

Urmăriți Live pe Cotidianul:

Vedeți mai jos subiectele de pe ordinea de zi:

1.1. DEP ord de zi 11 septe… by Expresiv Media

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X