VIDEO. Lecții teoretice online și cu mai puțini elevi! Cum activează școlile auto pe timp de pandemie

Autor: , in Actualitate / Auto / Cotidianul TV / COVID-19 / Populare / Social / 11 septembrie, 2020, 07:40 Etichete: , , , , , , ,

După două luni de inactivitate, școlile auto și-au redeschis ușile. Respectând măsurile de protecție impuse de autorități, instructorii auto au revenit pe teren, iar profesorii de la materiile teoretice și-au mutat biroul pe on-line.

„În linii generale activitatea educațională parcurge în mod normal, teoria se face, după cum știți on-line, iar practica unu la unu- face instructorul cu elevul. În principiu noi la examinare avem reguli speciale, la examen cursantul trebuie să vină direct, să-l vedem la față dacă el este într-adevăr cursantul respectiv”, a precizat Veaceslav Nicic, managerul unității de instruire auto.

Instructorul autor, Ion Botnaru, ne-a spus că a fost dornic de a reveni la muncă. „Viața merge înainte, chiar dacă specialiștii nu ne dau prognoze îmbucurătoare, noi mergem înainte și îndemnăm cursanții când vin la lecții, să fie echipați conform regulamentului: cu măști, cu mănuși, cu celelalte”, a spus instructorul Ion Botnaru.

Transferul lecțiilor teoretice pe on-line nu a fost un pas deloc ușor, dar cu ajutorul programelor educaționale a devenit posibil, spun specialiștii din domeniu.

„Nu sunt atât de eficiente cum sunt prezența fizică, dar încet-încet, credcă și noi, inclusiv și formabilii se încep a acomoda cu așa tip de predare și încep a asimilia prin diferite metode, de exemplu folosim mai multe metode: power point, diferite videouri ca să le dăm informația pe deplin și pe înțelesul tuturor”, a recunoscut Veaceslav Niculăiescu, profesor la materiile teoretice.

Cursanții sunt mulțumiți de felul în care decurg orele teoretice, dar și cele practice. „Să vă spun că lecțiile online au fost predate la nivel înalt, chiar și explicate. Nu mă așteptam la așa un profesionalism. Să știți că se lucrează individual, se dezinfectează, lăsăm geamurile deschise pentru aerisire și este posibil”, a precizat eleva școlii autor, Veronica Sandu.

Chiar dacă au fost afectați din punct de vedere financiar în urma izolării, prețul lecțiilor rămân aceleași. „Noi prețurile nu le-am scăzut, nici nu le-am ridicat. Din ce cauză nu putem, pentru că deocamdată nu este cunoscut dacă noi putem continua sau care va fi perioada de viitor cât noi vom continua lecțiile pe mediul on-line”, a spus profesorul de la materiile teoretice.

Amintim că, procesul educațional în cadrul instituțiilor publice și private a fost suspendat pe 11 martie din cauza COVID-19, după aproape două luni, aceștia au revenit la muncă.

Autor: Diana BOTNARU

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X