Comercianții flori de pe strada Bodoni, somați să elibereze trotuarul. Care va fi soarta gheretelor

Autor: , in Social / 14 septembrie, 2020, 16:26 Etichete: , ,

Comercianții de flori de pe strada Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni din capitală vor fi nevoiți să elibereze trotuarul și să-și vândă marfa în gherete, care vor fi și ele „modernizate”, anunță primarul general al Capitalei, Ion Ceban.

„Am solicitat agenţilor economici care comercializează flori și ocupă abuziv trotuarul să elibereze zona dedicată pietonilor. Florile trebuie să fie comercializate nu pe trotuar, dar în gherete”, a scris primarul pe pagina sa de Facebook.

Mai mult, gheretele de flori de pe strada Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni urmează să fie modernizate, așa încât să corespundă „estetic” centrului istoric a Chișinăului, a menționat edilul.

„Ne propunem ca în anul viitor să reabilităm şi Parcul Catedralei, de aceea, este foarte important ca aspectul gheretelor de flori să corespundă noului concept de modernizare a zonei verzi”, a adăugat Ceban.

Amintim că la data de 6 august a anului curent, a fost dat startul lucrărilor de reabilitare a trotuarelor din centrul istoric al capitalei, pe străzile Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni și Alexandr Pușkin, în perimetrul străzii Alexei Mateevici și strada Ierusalim.

De menționat că perioada de reparație a fost prevăzută pentru o perioadă de circa 2,5 luni și se referă la lucrări de infrastructură. Costul lucrărilor este de 22,8 milioane de lei, bani alocați de către Guvernul Republicii Moldova la inițiativa șefului statului, inclusiv suport oferit din partea mai multor agenți economici.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X