Politica de impozitare și taxe locale din Chișinău va fi revizuită. Ceban: „Bugetul municipal a fost prejudiciat semnificativ”

Autor: , in Actualitate / Economic / 14 septembrie, 2020, 14:50 Etichete: , ,

Politica de impozitare în municipiul Chișinău va fi revizuită, iar taxele locale vor fi ajustate la nivelul inflației din ultimii patru ani, a anunțat astăzi primarul general al Capitalei, Ion Ceban.

Potrivit edilului, responsabilii Primăriei au lansat procesul de revizuire a politicii de impozitare şi taxe locale în municipiul Chişinău. 

„Primăria a avut mai multe discuţii cu experţii din România, cu suportul cărora a fost elaborat un studiu comparativ cu privire la impozitele şi taxele locale în Bulgaria, România, Slovacia. Acest studiu va servi drept suport pentru elaborarea unei noi politici de impozitare. Din cauză că taxele locale în capitală nu au fost ajustate mulţi ani la rând, bugetul municipal a fost prejudiciat semnificativ”, a spus Ceban.

Primarul a subliniat că taxele locale vor fi ajustate cel puţin până la nivelul ratei inflaţiei din ultimii patru ani.

Mai mult, vor fi incluse şi alte impozite noi ce nu erau prevăzute până acum, cum ar fi taxa pentru salubrizare, pentru parcaj sau de spectacole. Totodată, va fi revizuit și impozitul pe imobil pentru anul viitor, a mai adăugat Ion Ceban. 

Propunerile urmează să fie supuse dezbaterilor publice şi coordonate în grupul de lucru creat în cadrul Primăriei, din care fac parte experți de la Ministerul Finanţelor şi Inspectoratul Fiscal Principal de Stat.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X