customs.gov.md

Șase automobile de lux și o motoretă, care ar fi fost sustrase din țări ale Uniunii Europene, au fost sechestrate zilele trecute în cadrul unor percheziții efectuate la Chișinău, Orhei și Anenii Noi. Suspecții în acest caz sunt 7 persoane, printre care 4 moldoveni, care sunt cercetați într-o cauză penală inițiată pe faptul contrabandei cu automobile furate. 

Potrivit Poliției de Frontiere, în perioada anilor 2015-2020, un grup de cetățeni ai Republicii Moldova, România, Italia și Albania, a organizat o schemă infracțională privind trecerea ilegală a mașinilor luxoase peste frontiera de stat. Mijloacele de transport, valoarea cărora depășește 120 mii euro, ar fi sustrase din țările Uniunii Europene. Totodată, membrii acestei grupări perfectau și foloseau în mod fraudulos actele de înmatriculare, documentele vamale și efectuau modificări mecanice neautorizate.

Astfel, în urma investigațiilor și a materialelor acumulate în cadrul cauzei penale, au fost efectuate opt percheziții în diferite locații din municipiul Chișinău și alte două percheziții – în raioanele Orhei și Anenii Noi. Ofițerii de investigație și ofițerii de urmărire penală ai IGPF au depistat o motoretă de model „Piaggio” și un autoturism de model „Volkswagen Amarok”, ambele cu semne de falsificare a elementelor de identificare. Alte cinci mașini: Nissan X-Trail, Jeep Compass, BMW X5, Mini Cooper, Alfa Romeo, au fost de asemenea sechestrate, existând suspiciunea rezonabilă ca fiind furate din UE și introduse clandestin în Republica Moldova.

În cadrul perchezițiilor, au fost identificate și xerocopii a actelor care au stat la baza înmatriculării ilegale a autovehiculelor, blanchete ale certificatelor de înmatriculare care ar fi eliberate de autoritățile Italiei, xerocopii ale împuternicirilor notariale, xerocopii ale transferurilor bănești, opt telefoane mobile și mai multe cartele SIM, un laptop și alte documente cu semne de falsificare.

Șapte persoane sunt suspectate că ar face parte din această grupare, specializată pe contrabandă cu automobile furate, dintre care trei sunt cetățeni străini, iar patru sunt cetățeni ai Republicii Moldova. Aceștia și-au recunoscut vina în cadrul audierilor. În prezent aceștia sunt cercetați în stare de libertate.

Polițiștii de frontieră colaborează cu autoritățile de drept naționale și europene și continuă investigațiile pentru a identificat și alte persoane implicate în contrabanda cu mijloace de transport.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here