„Ieri am putut respira singur toată ziua”. Primul mesaj al opozantului rus, Alexei Navalnîi, de când a fost otrăvit

Autor: , in Actualitate / Externe / 15 septembrie, 2020, 13:28 Etichete: , ,

Aleksei Navalnîi tocmai a publicat pe Instagram primul său mesaj, după o absență în online din ziua de 20 august, când a fost otrăvit cu un agent neurotoxic din grupul Noviciok, la Tomsk.

„Bună, sunt Navalnîi”, a scris el. – Mi-a fost dor de voi 😍. Încă nu pot face nimic, dar ieri am putut să respir singur toată ziua. De sine stătător. Nu am folosit nici măcar cel mai simplu accesoriu pentru respirație asistată. Asta mi-a plăcut foarte mult. Un proces uimitor (respirația), subestimat de mulți. Recomand”, a scris politicianul într-un mesaj care însoțește o fotografie cu el pe patul de spital, alături de soția sa și cei doi copii ai cuplului.

 

Amintim că Alexei Navalnîi a ieșit din comă indusă la data de 7 septembrie și a început să fie deconectat treptat de la aparatul de ventilare mecanică a plămânilor, de care a fost dependent aproape trei săptămâni.

Opozantul rus Aleksei Navalnîi s-a aflat în comă din 20 august, după ce s-a îmbolnăvit în timpul unui zbor de pe cursa Tomsk-Moscova, politicianul fiind debarcat de urgență, în stare gravă, la spitalul de urgență din Omsk pentru îngrijiri medicale.

Navalnîi se află în prezent într-un spital din Berlin, după ce a fost, „fără nicio îndoială” otrăvit în Rusia – potrivit guvernului german – cu un agent neurotoxic din clasa Noviciok, elaborat în perioada sovietică în scopuri militare, o ipoteză confirmată ulterior în urma unor teste la două laboratoare specializate din Suedia şi Franţa.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X